"It takes something extraordinary to be able to pull off what Claire does at the keyboard with such ease, finesse and grace."
New York Concert Review

"She is indeed a pianist of unlimited possibilities!"
Philadelphia Enquirer

"Claire Huangci played with heartfelt and mindful musicianship, agitating with stupendous technique."
Die Rheinpfalz

"She seems already destined to become one of this century's major talents."
Baltimore Sun

"She actually seems to be not from this world."
Badische Adische Neueste Nachtrichten

"...exceptionally inspiring."
Südkurier

"...phenomenal basses, dynamic phrases and a great feel for timbres."
Allgemaine Zeitung




VIDEO


BACH SCHUMANN DEBUSSY SCRIABIN TCHAIKOVSKY
CLAIRE HUANGCI piyano


7 HAZİRAN 2012 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

- Rembrandt ve Çağdaşları' resitalden önce aynı biletle gezilebiliyor.
- 2012-13 Sanatçıları ilk kez bu resitalin konuklarına açıklanıyor.


'Piyano'nun tuşlarından aniden yüzlerce kelebek havalanarak yaban çiçeklerinin üzerinde uçuşmaya başladı." (Republican). “Çok ender piyanist böyle duygu ve enerji yüklü bir tsunami yaratabilir.” (Chopin Magazine). Claire Huangci'nin olağan dışı teknik bir mükemmelikle örülmüş zarif duygusallığı işte böyle anlatılıyor basında. Yeni neslin bu yaz fırtınası, sezonun final konserinde İstanbul'la buluşuyor.

6 yaşındayken ailesi tarafından armağan edilen kuyruklu piyanonun hayatını üzerine inşa edeceği bir hediye olduğunu o zaman hisseden New York doğumlu Claire Huangci, 7 yaşında Amerikan FOX televizyonunda olgun bir profesyonel piyanistin yetilerine sahip olan nadir bir 'dahi çocuk' olarak sunuldu. Hayatı ödüllerle dolu Huangci 1999 yılında World Festival Orchestra ile Cincinatti'de 'Grand Prize' aldı ve Carnegie Hall'da ilk konserini (zafer konseri) verdi.

Biyografi...

Philadelphia Orkestrasının yarışmasını kazanarak orkestra ile Wolfgang Sawallisch batonu altında çalma ayrıcalığına erişti. 2006'da New York'ta 57. Kosciuszko Chopin Uluslararası Piyano Yarışması'da birinci oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin bir çok kentinde resitaller verdi, orkestralar ile konçertolar çaldı.

2006 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması'nda Olağanüstü Başarı' ödülünü aldı. 2007 yılında Avrupa konserlerine başladı. China Philharmonic eşliğinde konser verdi. Südwestdeutsche Philharmonie orkestrası ile İsviçre ve Almanya'da Prokofiev’in2 numaralı Piyano Konçertosunu seslendirdiği iki büyük turne yaptı.

2008 yılında artan konser trafiği içinde dünyanın dört bir köşesinde çalmaya devam etti. Vienna Konzerthaus, Mozarteum Salzburg, Carnegie Hall, Kimmel Center, Aspen Festival, Chopin Duszniki Festival, Kissinger Sommer, Schwetzinger Festspiele ve Yokohama Müzik Festivali'nde sahneye çıktı.

2009-10 sezonunu Grieg’in Piyano Konçertosu ile Tonhalle Zurich'te Moskova Tchaikovsky Senfoni Orkestrası ile Vladimir Fedosseyev batonu altında açan Claire Huangci, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya ülkelerinde konser ve resitallerini sürdürdü. Prokofiev'in 3. Piyano Konçertosunu Sir Roger Norrington'un şefliğinde Radio-Sinfonieorchester Stuttgart ile Çin'de yaptığı bir turnede seslendirdi. Shanghai Expo'nun açılışında sahneye çıktı.

Bu sezonun en kayda değer performansları arasında Konzerthaus Berlin, Gasteig Munich, Tivoli Copenhagen, Smetana Hall Prague, Slovenian Philharmonie ve Slovak National Theater sahneleri var.

2009 yılında Almanya'da yapılan Uluslararası Chopin yarışmasını kazanan Huangci, 2010 yılında da Amerika'da düzenlenen Ulusal Chopin Piyano yarışmasında birinci oldu.

SCHUMANN: La minör piyano konçertosu

P R O G R A M

BACH
Italian Concerto Fa majör
DEBUSSY
Children's Corner
CHOPIN
Ballade No. 1 Sol minör
SCHUMANN
Symphonic Etudes Op. 13
TCHAIKOVSKY/PLETNEV
Sleeping Beauty Suit

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL



İstanbul Resitalleri'nin ilk sanatçısı, 2007 yılında resital dizisinin açılışını yapan Jean-Efflam Bavouzet'nin Beşinci Yıldönümü nedeniyle gönderdiği
KUTLAMA MESAJI

 




 

 

 

 

Önceki Resital
Simone Dinnerstein
12 Mayıs 2012
Gelecek Resital
Paolo Restani
4 Ekim 2012
     
   
 
Volvo
AKBANK
KVK
 
Cumhuriyet
SKYTURK Mezzo

  Lufthansa
Divan İstanbul
Hertz
Daily News
 
DIGITURK
Radikal THE GUIDE

  JOY FM Andante
Snapper
 
EuroMessage
MAS The Seed

    Cornelia Deluxe Resort
el Beso
 

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by
TurkNet Hosting