© Balazs Borocz / Pilvax Studio


"Her playing is out of this world...A combination of lightness, tenderness and sensuality!" Classica

"Her rendering is remarkably bright!"
Luxembourger Wort

"Vanessa Wagner has been among the best pianist of her generation for about ten years. Endowed with an extreme sensibility, her intense playing leaves no one indifferent, sweeping both the public and the media off their feet."
Resmusica

"Vanessa Wagner, displaying a magnificent stage presence at the piano, plays this piece masterfully, with a controlled sense of nuances, always striking the right balance in the emotions."
Quest France

"Vanessa Wagner plays in a soundly rich style, with a fine sense of interiority and no exaggeration. Her fingers are gentle, never lingering on the keyboard and the artist's intention shows real self-command."
Concertonet




CHAMINADE DEBUSSY RAVEL CHOPIN
VANESSA WAGNER
piyano

11 NİSAN 2013 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Vanessa Wagner, enerji ve ateş dolu bir piyanist. Fransız klasik müzik tarihine duyduğu özel ilgi Wagner'in piyanizmini, erken dönem müziğinden günümüz müziğine uzanan oldukça geniş bir repertuarda harmanlayarak zenginleştiriyor. Tuşlara her bir dokunuşunda işte bu zenginliği keşfedebileceğiniz derin ve duygu dolu bir piyanist olan Vanessa Wagner, 1999'da Grammy Ödülleri'nin Fransız dengi olan “Victoire de la Musique“ aldı...

Geniş bilgi...

17 yaşında " Premier Prix" ile ödüllendirilen ve Paris Konservatuarı'ndaki başarıları ile Leon Fleisher'ın dikkatini çeken Fransız piyanist daha sonra İtalya'daki Cadenabbia Academy'e davet edilerek D. Bashkirov ve Murray Perahia gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. Çok geniş bir repertuara sahip olan piyanist, Çağdaş Fransız besteci Pascal Dusapin'in kendisi için yazdığı piyano eserlerini de konserlerinde seslendiriyor. Dikkate değer önemli bir müzisyen olarak kabul edilen Wagner, Avrupa, Asya ve Güney Amerika ağırlıklı olmak üzere resital ve konserler veriyor.

Sahneye çıktığı salonlardan bazıları; Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Élysées, Chatelêt, Cité de la Musique (Paris), Arsenal (Metz), Grand Théâtre de Provence, Philharmonic Hall (Münih ve Luxemburg), Palais des Beaux-Arts (Brüksel), Franz Liszt Academy ve Opera House (Budapeşte), Oriental Art Centre (Şangay), Symphony Hall (Osaka), Santa Cecilia Academy (Roma).

Sanatçının yer aldığı festivaller arasında La Roque d'Anthéron, Piano aux Jacobins, Aix-en-Provence, Folles Journées de Nantes, Saint-Denis, Sintra, Klavier Ruhr, Wiltz, Royaumont, Musica (Strasbourg), Colmar, Radio-France-Montpellier ve Printemps des Arts (Monte-Carlo) ilk akla gelenler arasında.

C. Dutoit, M. Plasson, C. Warren-Green ve A. Dumay gibi şeflerle Fransa Ulusal Orkestrası, Wallonie Kraliyet Orkestrası, Münih Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Filarmoni Orkestrası ve Mexico Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor.

Vanessa Wagner, Air France'ın "L'envol" reklam filminde François-Xavier Roth yönetiminde Mozart'ın piyano konçertosunu seslendirdi. Angelin Preljocaj'ın koreografisi ve Benjamin Millepied ile Virginie Caussin'in dansıyla Fas çölünde kurulan 400 metrekarelik ayna zemin üstünde hiçbir özel efekt kullanılmadan çekilen bu film büyük beğeni toplamıştı. Ophelie Gaillard'ın, Diapason, Le Monde de la Musique ve Repertoire gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında olumlu eleştiriler alan 'B. Britten: Çello Sonatları' albümünde ünlü çeliste piyanosuyla eşlik etti. La Roque d'Anthéron'daki konser kaydı “Les Pianos de la Nuit” adlı DVD'de yayınlandı.

Rameau, Mozart, Haydn, Schumann, Brahms, Rachmaninov,Scriabin, Debussy ve Berio seslendirdiği albümleri ile Fransa ve yurtdışı basında övgü dolu sözlerle karşılanan Wagner bu albümlerle müzik basınından birçok etiket ve ünvan kazandı. 1996'daki ilk solo albümünde Rachmaninov seslendiren Wagner, iki yıl sonra 1998'deki ikinci solo albümünde Scriabin'inin solo piyano için çalışmalarını kaydetti. Mozart'ın piyano sonatlarını seslendirdiği ve 2000 yılında yayınlanan albümünü, Le monde de la musique, Repertoire ve Classica'dan övgü dolu yorumlar alan Schumann albümü izledi. Ertesi yıl 2003'te bu kez Brahms ve Schumann albümünün kaydı için stüdyoya giren Fransız piyanistin albümleri, Lyrinx, Naive ve Ambroisie etiketleri ile yayınlanıyor. Amroisie plak şirketi için kaydettiği ilk albümünde Debussy'nin eserlerini yorumlayan ve Classica Magazine tarafından ödüllendirilen albüm bu repertuarın en iyi kayıtlarından biri olarak gösterildi. Wagner'in yine Amroisie tarafından yayınlanan "Variations" adlı son albümüyle birlikte yedi solo albümü bulunuyor.


Vanessa Wagner piyanizminden alıntılar.
Schumann: Piano Sonata No. 2
Estelle Martin reçoit la pianiste

P R O G R A M

CHAMINADE
Sonate op 21
DEBUSSY
Estampes
RAVEL
Pavane pour une infante défunte
Valses Nobles et sentimentales
CHOPIN
Andante Spianato
Grande polonaise op.22

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 120TL
BİLET AL





"Seçtiğiniz virtüözler gerçekten de farklı üstünlükteki düzeyde mükemmel sanatçılar."
Prof. Koptagel





Önceki Resital
Angela Hewitt
15 Mart 2013
Sonraki Resital
John O'Conor
10 Mayıs 2013
     
   
  AKBANK
Hertz
Volvo
 
Lufthansa
KVK Ramada Plaza

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
Artful Living
Andante THE GUIDE

  JOY FM
MAS
Cornelia Deluxe Resort
 
EuroMessage
DSign The Seed

     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by