© Caroline Doutre




“wizard fingering, big lyrical heart and kaleidoscope of colours”.
Times

"Her mastery of the cello is absolute, with perfect intonation, faultless sound and complete control of her bowing speed." Repértoire

"Her playing is generous, intense and clear."
Monde de la Musique

"...a vigour that remains suave, elegant, matt yet almost warm."
Diapason


“technical fluency is unimpeachable. Her intonation is impeccable. She plays with a ripe, absolutely luscious tone. Her use of vibrato is circumspect and periodappropriate. She is scrupulous about observing repeats and her use of ornamentation is elegant and understated.
AllMusic



Frencesco Goffriller yapımı 300 yıllık çellonun fotoğraf galerisi için lütfen tıklayınız.

BACH
OPHELIE GAILLARD çello


16 KASIM 2012 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

Konuklarımız, resital akşamı 'Monet'nin Bahçesi' sergisini ayrı bir bilet gerekmeksizin izleyebilecekler.

Albümleri uluslararası basında geniş yankı uyandıran Barok dönem müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Fransız çelist Ophélie Gaillard, Uluslararası Bach Çello Yarışması'nın da aralarında bulunduğu sayısız ödüle ve Fransız Klasik Müzik Ödülleri'nde kazandığı "Yılın Enstrümantal Solisti" ünvanına sahip.

Geniş bilgi...

Avrupa, Japonya ve Amerika'da konserler veren sanatçı 2010'da Münih'te yapılan ARD Uluslararası Çello Yarışması'nda da jüri üyesi olarak yer aldı. Paris Konservatuarı'nda Philippe Muller ile çello, Christophe Coin ile barok çello ve Maurice Bourgue ile oda müziği çalışmalarının her üçünden de en yüksek derece ile mezun olan sanatçı, Sorbonne'da müzikoloji okudu. 10 yıl boyunca Christophe Rousset ile aynı sahneyi paylaştı. Emmanuelle Haïm ve Amarillis Ensemble gibi birçok isimle birlikte sahne aldı. Ophelie Gaillard bugün, Asya, Latin ve Orta Amerika'daki master class ve Versay Konservatuarlarındaki çalışmaları ile yeni çelistlerin yetişmesine katkıda bulunuyor.

Ophélie Gaillard, 2005'te virtüöz solistleri bir araya getirerek dönem müzikleri yaptıkları Pulcinella'yı kurdu. Repertuarında 20. ve 21. yüzyıl eserlerine de yer veren sanatçının dünya basınında geniş yankı uyandıran kayıtları Diapason, Le Monde de la Musique, Répertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında çok çok olumlu eleştiriler aldı.

Ophélie Gaillard'ın, Amsterdam'da Concertgebouw, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Oji Hall gibi dünyanın belli başlı salonlarının da aralarında bulunduğu Avrupa'dan Japonya ve Amerika'ya uzanan konser ve resitalleri büyük bir beğeniyle takip ediliyor. Birlikte sahne aldığı büyük orkestralar ve oda orkestraları arasında Japon Filarmoni Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Polonya Radyo Orkestrası, Romanya Ulusal Radyo Orkestrası, Budapeşte Franz Liszt Oda Orkestrası ve Moskova Oda Orkestrası gibi orkestralar bulunuyor. Davet aldığı festivallerden birkaçı ise Saint-Denis, Quimper, Messiaen/La Meige, Orangerie de Sceaux, Sablé-sur-Sarthe, Beaune, Evian, Montreux, Bach/Lausanne, October/Normandy, Reims Flâneries Musicales ve Toroella de Montgri. Ophelie Gaillard'ın kayıtları, France Musique, BBC Radio 3, France 2, Mezzo ve Arte gibi radyo ve televizyon kanallarında yayınlanıyor.

Gaillard, 1999 yılında Schumann'ın tüm çello çalışmalarını kaydetti. 2000'de yayınlanan Bach’ın tüm Çello Süitleri kayıtları uluslararası basından olağanüstü ilgi gördü. 2001'de yayınlanan Kontrastlar albümünde Benjamin Britten'ın Çello sonatını seslendirdi. Aynı yıl 2003'te piyanist Vanessa Wagner ile Benjamin Britten’nin tüm Çello Süitlerini ve Piyano Sonatlarını kaydetti. Bu çalışması, Diapason d’Or ve Choc du Monde de la Musique aldı. 2004'te Fransız besteci ve piyanist Gabriel Faure'nin çello sonatlarını kaydetti. 2006'da Vivaldi'nin eserlerini, 2008'de de İtalyan besteci ve çelist Boccherini'yi kaydetti. Vivaldi’nin Çello Sonatları ve Konçertoları ile Boccherini'nin Çello Konçertoları basında büyük beğeni ve birçok ödül aldı. 2009'da Londra'da efsanevi Abbey Road stüdyolarında Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile büyük başarı getiren Dreams albümünü kaydetti. Bach kayıtları o kadar sevildi ki on yıl sonra aynı kayıtları bu kez de 2011 de farklı bir plak şirketi için kaydetti. Bu albümdeki başarısı Strad Magazine tarafından Diapason (Diapason d’Or) ile ödüllendirildi. 2011'de ayrıca piyanist Edna Stern ile basında büyük ilgi gören bir Chopin albümü yaptı. Ayrıca Pierre Bartholomée’nin solo çello için Oraison'u kaydetti. 2012'de Schumann ve Liszt albümü yayınlandı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 11 albümü bulunuyor.


Ophélie Gaillard kendisine Fransa'nın en büyük bankalarından CIC tarafından emanet edilmiş bulunan Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor.

Gaillard çellosundan alıntılar:
Bach, Boccherini, Schumann, Farue, Vivaldi, Britten
Bach: Gavottes, Çello süiti n. 6

P R O G R A M

BACH
1 Numaralı Çello Süiti Sol majör, BWV 1007
BACH
2 Numaralı Çello Süiti Re minör, BWV 1008
BACH
3 Numaralı Çello Süiti Do majör BWV 1009i

.................................................................
Çello: Francesco Goffriller (1737)


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL




"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka İstanbul Resitalleri'ni kuranlar olacaktır."
Ali Saydam




 

Önceki Resital
Paolo Restani
4 Ekim 2012
Sonraki Resital
Llŷr Williams
15 Aralık 2012
  AKBANK
KVK
Volvo
 
Lufthansa
Sheraton İstanbul Maslak Hertz

  Cumhuriyet
Radikal
SKYTURK
Daily News
 
Andante
JOY FM THE GUIDE

  Artful Living
Cornelia Deluxe Resort
MAS
 
EuroMessage
DSign The Seed

     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ


M&K

Hosted by