© Andrea Joynt



"Aside from the technical wizardy, she possesses something that is so incredibly natural, yet rare ... her own musical voice."

Helene Grimaud


"...a beautifully atmospheric interpretation..."
New York Times

“flawless technique and unstoppable energy”
BBC Music Magazine



"Combining tender lyricism with sweeping phrases and a large palette of pianistic color..."
Birmingham News



BRAHMS CHOPIN RACHMANINOV
NATASHA PAREMSKI
piyano

8 KASIM 2014 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


New York'ta Poisson Rouge'da verdiği resitalin ardından; New York Times,"Paremski, Scriabin'in çalmak için sağ elini sakatladığı söylenen ve hatta bestecisi Balakirev'in bile bazı pasajlarını çalmakta zorlandığını kabul ettiği 'Islamey Fantasy'yi seslendirirken güçlü tekniği ile piyanoya meydan okuyan bir virtüözite sergiledi." diye yazdı. Rus asıllı Amerikan piyanist Natasha Paremski, kusursuz tekniği, istikrarlı, gözalıcı ve enerjik performansları ile ilham verici bir yorumculuk gücüne sahip.

Paremski, İstanbul resitalinin ardından 14 Kasım'da Bordo, Grand Théâtre'da L'Orchestre National Bordeaux / Paul Daniel ile Rachmaninov: 3 numaralı piyano konçertosunu seslendirecek.

+ +

Müzikal yeteneği ile dünyanın dört bir köşesinde heyecan yaratmaya ve kendi özel izleyici kitlesini oluşturmaya devam eden Paremski'nin kazandığı ödüller arasında "Prix Montblanc" (2007), "Gilmore Young Artist Award" (2006), Los Angeles Philharmonic Sponsorluğundaki "Bronislaw Kaper Büyük Ödülü" (2012), Classical Recording Foundation "Young Artist of the Year" (2010) ödülü ve New York'ta Pinault Musical Society tarafından düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması Ödülü (1999) ilk akla gelenler arasında. ABD ağırlıklı olmak üzere İngiltere, Fransa, Kanada, Arjantin, Lüksemburg, Meksika, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde verdiği resital ve konserlerle uluslararası arenada adından söz ettiren Paremski, özel projelerle de gündemdeki yerini koruyor.

Paremski'nin 2011'deki Avrupa turnesinde, Gidon Kremer ve Kremerata Baltica Orkestrası ile Kremer'in aynı zamanda Artistik Direktörü olduğu Avusturya'daki "Kammermusikfest Lockenhaus" müzik festivalinin 30. Yıldönümü Final Konserinde seslendirdiği Chopin'in 1 ve 2 numaralı piyano konçertoları büyük beğeni toplamıştı. Paremski'nin Gabriel Kahane, John Corigliano, Fred Hersch gibi bestecilerle yeni müziğe odaklanarak genişleyen repertuarı ise yaşından beklenenin çok ötesinde artistik bir olgunluk sunarak dikkatleri çekiyor. BBC Televizyonu için Tchaikovsky'nin hayatını ve çalışmalarını anlatan ve St. Petersburg'da çekilen iki bölümlük filmde 1 numaralı piyano konçertosu başta olmak üzere Tchaikovsky'nin eserlerini seslendirdi. Ayrıca Robert ve Clara Schumann'ı konu alan Sting, Simon Keenlyside ve Maxim Vengerov'un oynadığı “Twin Spirits” filminde yer aldı. Paremski, New York ve Londra'daki birçok projesinde İngiliz sahne yönetmeni John Caird ile birlikte çalışıyor.

İlk profesyonel konserini 9 yaşında El Camino Youth Symphony ile Kaliforniya'da veren Paremski piyanoya 4 yaşında başladı. 15 yaşında ise Los Angeles Philharmonic ile sahneye çıktı. Bugün, Carnegie Hall (NewYork), Wigmore Hall (Londra), Cadogan Hall (Londra), Louvre Auditorium (Paris) gibi prestijli salonların ağırladığı sanatçının aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Virginia Senfoni, Alabama Symphony, Berkeley Symphony, Toronto Symphony, San Francisco Symphony, Los Angeles Philharmonic, Baltimore Symphony, Houston Symphony, Dallas Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Taiwan National Symphony, Colorado Symphony, Nashville Symphony, Bournemouth Symphony ve Royal Philharmonic bulunuyor.

Brahms'ın 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdiği California Youth Senfoni ile ilk albümünün ardından, Dmitry Yablonsky yönetimindeki Moskova Filarmoni Orkestrası ile iki albüm kaydetti. Albümlerin ilki Rubinstein'ın 4 numaralı piyano konçertosu ve Rachmaninov'un Paganini Rapsodi'sini; ikincisi ise Chopin'nin piyano ve orkestra için yazılmış eserlerini içeriyordu. Fred Hersh'in karma albümünde piyanosu ile yer alan Paremski, 2011'deki ilk solo albümünde Brahms, Kahane, Prokofiev seslendirdi. Sanatçı yeni albümünde Fabien Gabel yönetiminde Royal Philharmonic Orchestra ile çalıyor.



VIDEO
PROKOFIEV: Piyano Sonatı No. 7
BEETHOVEN: 'Tempest'

P R O G R A M

BRAHMS
Balad No. 1
BRAHMS
Handel Varyasyonları
---
CHOPIN
Balad No. 4
CHOPIN
Berceuse
RACHMANINOV
Piyano Sonatı No. 2 (1931 versiyonu)

.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL




"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka İstanbul Resitalleri'ni kuranlar olacaktır."
Ali Saydam




 

Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Alexei Volodin
17 Ekim 2014
Sonraki Resital
Tamara Stefanovich
11 Aralık 2014
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS THE GRAND TARABYA TV 360  
  HURRİYET DAILY NEWS CUMHURİYET RADİKAL  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  REGNUM MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI   DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by