© Frank Alexander Rämmele



"... a fantastic and highly intelligent pianist"
Die Welt

"... an accomplished and committed soloist, playing at times with an almost improvisatory-like freedom and intensity. ...she played with a pleasing sense of space, refusing to rush at things, allowing individual notes to resonate and making the silences as important as the sounds."
MusicWeb International

"She is a pianist who can not only play Boulez and Messiaen fiendishly well, but also a brilliant Mozart: light, cantabile, spiritual - everything in perfect balance"
Frankfurter Allgemeine Zeitung

"I was struck by her tonal vibrancy, variety of touch, natural rubato and expressive but never exaggerated turns of phrase. Her intriguing interweaving of Ligeti and Rachmaninoff etudes had all the requisite power and dexterity."
Musical America

"She’s a pianist with bags of technique."
The Daily Telegraph



ROBERT SCHUMANN | CHARLES IVES
TAMARA STEFANOVICH
piyano

11 ARALIK 2014 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Çağdaş repertuarın baş kadını olarak tanımlanan Stefanovich, dünya klasik müzik çevrelerinde bildik resital repertuarlarının dışında, izleyiciyi şaşırtan, etkileyici ve yaratıcı resital programları ile adından söz ettiriyor. Stefanovich'in sessizliğe olan hakimiyeti güçlü piyanizminin vargeçilmez bir parçası.

Tamara Stefanovich, alanlarının en önemli isimleriden Yuri Bashmet , Gidon Kremer ve Pierre-Laurent Aimard ile birlikte solist olarak yer aldığı, “Bartok: 3 Concertos” (Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra / Pierre Boulez) albümünün 2010 yılında Grammy’e aday gösterilmesini takiben çağdaş müzik konusundaki ününü büsbütün pekiştirdi. Sanatçı, İstanbul’a Ligeti ve Messiaen seslendireceği 7 Aralık Londra Queen Elizabeth Hall resitalinin ardından geliyor. Virtüöz piyanistin 2015 resitalleri arasında, 15 Mart Chicago Symphony Hall ve 16 Mart New York Carnegie Hall’da Pierre Laurent Aimard ile birlikte Boulez seslendirecekleri dinletiler dikkat çekiyor.

İlk resitalini 7 yaşında veren sanatçı, okulun en genç öğrencisi olarak 13 yaşında kabul edildiği Üniversiteden 17 yaşında doktora derecesi ile mezun oldu. Ardından dünyanın en prestijli müzik kurumlardan biri olan Curtis Müzik Akademisinde müzik kariyerine devam etti.

+ +

Kazandığı uluslararası yarışmalarla dahi bir piyanist olarak dikkat çeken Stefanovich Avrupa'ya dönerek ünlü piyanist Pierre-Laurent Aimard ile müzik çalışmalarını Köln'de sürdürdü. Birbiri ardına verdiği resital ve konserleri ile "en iyi çağdaş repertuar yorumcusu" olarak uluslararası platformda adını duyurdu. Tamara Stefaovich bugün Aimard'ın dört el partneri olarak dünyanın en iyi konser salonlarında ve en büyük orkestraları ile konserler veriyor. Eugene Istomin, Radu Lupu, Pierre Boulez, Georg Crumb ve György Kurtag gibi büyük kompozitör ve ustalarla çalışıyor.

Stefanovich'in son dönemde gerçekleştirdiği Londra resitali Avrupa'nın en önde gelen gazetelerinden Independent'ta "Beş Yıldız!", The Times'da "Olabilecek en iyi yorum", Daily Telegraph'ta "Stefanovich'in muazzam enerjisi müthiş etkileyici!" ve Die Welt'te "Bir Harika!" şeklinde yer aldı.

Stefanovich, London Philharmonic, Chicago Symphony, London Symphony, The Cleveland Orchestra gibi büyük orkestralarla ve başlıcaları arasında Konzerthaus (Dortmund ), Tonhalle (Düsseldorf), Mozarteum (Salzburg), Konzerthaus (Viyana), Wigmore Hall (Londra), Royal Festival Hall (Londra), Carnegie Hall (NewYork), Symphony Hall (Chicago) ve Châtelet'in (Paris) bulunduğu çok önemli salonlarda sahneye çıkıyor. La Roque d'Antheron, Klavierfestival Ruhr, Musica Strasbourg gibi önemli festivallere davet ediliyor.

Tamara Stefanocih'in Boulez yönetiminde kaydettiği Bartok konçertoları alanının referans albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Messiaen'ın 'Turangalia' adlı yapıtını kaydettiği video ise çağdaş müzik alanının en önemli videoları arasında.


VIDEO & MÜZİK
MESSIAEN: 'Turangalia'
LIGETI: 'L'escalier du diabl'

P R O G R A M

ROBERT SCHUMANN
Kreisleriana
***
CHARLES IVES
1. Piyano sonatı


.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.





"İstanbul Resitalleri, İstanbul'un kültürel hayatına çok önemli katkıları olan bir organizasyon. Solist olarak başarılarını dünyanın önde gelen konser salonlarında verdikleri konserlerle kanıtlamış sanatçıları seçiyor."
Prof. Berköz



Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Natasha Paremski
15 Kasım 2014
Sonraki Resital
Romain Descharmes
16 Ocak 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS THE GRAND TARABYA TV 360  
  HURRİYET DAILY NEWS CUMHURİYET RADİKAL  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  REGNUM MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI   DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

MIRO
M&K

Hosted by