© Hajin Ahn


"…energetic attack and immaculate fingerwork... "
Guardian

"Kim and Myun-Whung Chung seem very much on the same wavelength"
Gramophone

"...an acute sense of classical style rare in any pianist."
Classical Source

"Intuitive musicianship from pianist Sunwook Kim...filled every bar with an extraordinary sense of lyricism."
Bourmouth Echo



BACH SCRIABIN SCHUBERT
SUNWOOK KIM
piyano

9 MAYIS 2015 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


2006 Leeds Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Güney Kore'li Sunwook Kim, yarışmaya 48 ülkeden katılan 235 piyanist arasından birincilik kazanarak dünya piyanistleri arasına giriş yaptı. İlk albümü, kayıt kalitesi ve sanatçı seçimi ile klasik müzik dünyasında bir referans niteliği taşıyan Deutsche Grammophon tarafından yayınlanan Sunwook Kim, zirveye koşuyor.

Sunwook Kim, 2005 İsviçre Uluslararası Clara Haskil ve 2004 Almanya Uluslararası Ettlingen piyano yarışmalarında da "Birincilik" ünvanı ile döndü.

+ +

Piyanoya 3 yaşında başlayan Kim, ilk resitalini Güney Kore'nin başkenti Seul'deki "Kumho Prodigy Series"de 10 yaşında verdi; ilk orkestra eşliğinde konçertosunu ise 11 yaşında seslendirdi. "Korean National University of Arts"ın ardında Londra'da "Royal Academy of Music"te müzik çalışmalarına devam etti. 27 yaşındaki dahi piyanist, bugün Londra'da yaşıyor ve Seul'den dünya salonlarına uzanan bir yelpazede resital ve konserler veriyor.

Dinlemekten büyük keyif alacağınız ve tüm zamanların en iyi piyanistlerinden biri olmaya aday gösterilen Kim, müzik eleştirmenleri tarafından büyük beğeni topluyor. Göz kamaştırıcı bir tekniğe ve dinleyiciyi ikna edici güçlü bir otoriteye sahip Sunwook Kim, piyano başında ne yaptığını çok iyi biliyor.

Kore, İngiltere, İtalya, Almanya, Belçika, Amerika, Japonya, Brezilya gibi dünyanın farklı ülkelerinde resital ve konserler veren Kim'in sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında Londra'da Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Tokyo'da Kioi Hall, Bonn'da Beethoven-Haus, Osaka'da Symphony Hall, Seul'de Arts Centre, Buenos Aires'de Teatro Colon ve Paris'te Salle Pleyel bulunuyor.

Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise Londra Senfoni Orkestrası, Tokyo Filarmoni Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası, NHK Japon Senfoni Orkestrası, Seul Filarmoni Orkestrası, Fransız Radyo Filarmoni Orkestrası, Royal Concertgebouw Orkestra, Royal Scottish National Orkestra ve BBC Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın bilinen belli başlı orkestraları yer alıyor.

Sunwook Kim, Brüksel Müzik Festivali (Belçika), Bonn Beethoven Festivali (Almanya), Uluslararası Chopin Festivali (Polonya), Klavier-Festival Ruhr (Almanya), Tongyeong Uluslararası Müzik Festivali (Kore), New Ross Uluslararası Piyano Festivali (İrlanda) ve Aspen Müzik Festivali (ABD) gibi uluslararası festivallerde sahneye çıkıyor.


Sanatçının, Seul Filarmoni Orkestrası eşliğinde Myun-Wung Chung batonu altında Beethoven'ın 5 numaralı "İmparator" konçertosunu seslendirdiği albümü Deutsche Grammophon etiketiyle Nisan 2013'te yayınlandı.


VIDEO
BEETHOVEN: Piyano konçertosu No. 5
BRAHMS: Intermezzo Op. 118 No. 2

P R O G R A M

BACH
Partita No. 2
SCRIABIN
Piyano sonatı No. 3
***
SCHUBERT
Piyano Sonatı Si bemol majör, D960

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com





"Organizasyonu, program ve sanatçı seçimini, gösteri sırasındaki hizmeti, tüm iletişim çalışmalarını (öncesi - sırası - sonrası) mükemmel bulduğumu söylemeliyim."
Ali Saydam




Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Simone Dinnerstein
10 Nisan 2015
Sonraki Resital
Oliver Schnyder
4 Haziran 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS RENAISSANCE TV 360  
  HURRİYET DAILY NEWS CUMHURİYET RADİKAL  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  REGNUM MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI   DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by