© Jean Baptiste Millot


"Pianist Romain Descharmes is a marvel of class and classic purity."
Le Figaro

"Mr. Descharmes’s Ravel, in the Sonatine and Gaspard de la Nuit, was fluid and eloquent. Perhaps more surprising for a Frenchman, his Brahms, in the F minor Sonata, was burly and declamatory..."
New York Times



RAVEL FAURÉ SCRIABIN
ROMAIN DESCHARMES
piyano

16 OCAK 2015 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
Konuklar, Joan Miró: Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar sergisini
18:00-19:30 arası resital biletleriyle gezebiliyorlar.


2006 Dublin Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Romain Descharmes, sadece kazandığı ödüllerle değil parlak tekniği ve özgün piyanizmi ile de müzik basını tarafından yeni kuşağın en iyi Fransız piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bugünlerde piyasaya çıkacak olan yeni albümünden eserleri İstanbul Resitalleri'nde ilk kez canlı seslendirecek olan Romain Descharmes, İstanbul'un ardından 25 Şubat'ta Kanada'da, Grand Théâtre de Québec'te Orchestre Symphonique de Québec / Şef: Enrique Mazzola eşliğinde Camille Saint-Saëns'ın 5 numaralı piyano konçertosunu yorumlayacak.

Vers l'Extase
ROMAIN DESCHARMES, Vers l'Extase, Fauré & Scriabin,
Yayın Tarihi: 2 Mart 2015. Artalinna.
Çok yakında iTunes, Amazon, Qobuz ve Highresaudio'da...

Biyografi

Dublin Uluslararası Piyano Yarışması'nda kazandığı "Birincilik" ile dünya klasik müzik çevrelerince dikkatleri üzerine çeken sanatçı, bu başarısının hemen ardından dünyanın en saygın salonlarında konserler vermeye ve uluslararası klasik müzik arenasında takip edilmeye başlandı.

Paris Konservatuarı'ndan en yüksek derece ile mezun olan 35 yaşındaki sanatçı, mezuniyetinin ardından yine Paris Konservatuarı'nda müzikal çalışmalarına devam etti. Buradaki başarıları ile piyano, oda müziği, piyano eşliği ve vokal eşliği olmak üzere toplam dört dalda birinciliğe layık görüldü. 2000'de Almanya'da Ettlingen Uluslararası Piyano Yarışması 'Teşvik Ödülü' ile başlayan uluslararası yarışmalardaki başarısı, 2003'te Japonya'da Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması 'Sıradışı Müzisyen Ödülü' ve 2004'te İtalya'da Alessandro Casagrande Uluslararası Piyano Yarışması 'İkincilik Ödülü' ile artarak devam etti. 2005'te Çin'de Şangay Uluslararası Piyano Yarışması'nda 'En Yüksek Ödül'ü kazanan Descharmes, 2007'de Fransa'da, Uluslararası Avrupa Piyano Yarışması 'Büyük Ödülü'nü de kazandı.

Orchestre de Paris ile verdiği konserin ardından basında 'Fransa'nın en iyi piyanistlerinden biri' olarak yer alan Romain Descharmes'nin aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında, Berlin Filarmoni, İrlanda Devlet Senfoni, Katar Filarmoni ve Şangay Filarmoni gibi büyük orkestralar bulunuyor. New York'ta Carnegie Hall, Londra'da Wigmore Hall, Dublin'de National Concert Hall, Tokyo'da Tsuda, Paris'te Salle Pleyel ve Salle Cortot, Yokohama'da Minato Mirai Hall ve Tokyo'da Hakuju Hall gibi uluslararası salonlarda sahneye çıkan Romain Descharmes, Fransa ağırlıklı olmak üzere ABD, Kanada , İngiltere, İrlanda, İtalya, Almanya, Japonya, Hindistan, Meksika ve Çin gibi dünyanın farklı ülkelerinde resital ve konserler veriyor. La Roque d' Anthéron, Festival de Radio France Montpellier, Artiès Cervantino, Colmer Sully ve Lille Piyano Festivali gibi önemli festivallerden davetler alan sanatçı solo resital ve orkestra konserlerinin yanı sıra Quai N°5 adlı toplulu ile oda müziği çalışmaları da yapıyor.

Claudio Records'dan 2005'te çıkan ilk solo albümünde Brahms kaydeden sanatçı, 2009'daki solo albümünde ise üstün ses kalitesiyle bilinen Audite Records için Ravel'i seslendirdi. Oda müziği albümleri ise 2006'da Saphir Productions ve 2010'da Decca etiketleriyle yayınlandı. Naxos etiketiyle yayınlanan (Mendelsson keman konçertolarına eşlik ettiği) oda müziği albümü ICMA'ya aday gösterildi ve Classics Today'den 9/9'da aldı.

Vers l'Extase: Fauré ve Scriabin albümünün kaydını geçen yıl tamamlayan Romain Descharmes'ın ayrıca France Musique, Mezzo ve NHK Japan için çeşitli radyo ve televizyon kayıtları da bulunuyor.

'
RAVEL Piano Works' albümünden:
RAVEL: 'Valses nobles et sentimentales'
RAVEL: 'Sonatine: III. Animé'


P R O G R A M

RAVEL
Sonatine
FAURÉ
Barcarolle n°1
SCRIABIN
Poème tragique op.34
FAURÉ
Nocturne n°4
SCRIABIN
Poème satanique op.36
***
FAURÉ
Barcarolle n°5
SCRIABIN
Sonate n°9 op.68
FAURÉ
Nocturne n°13
SCRIABIN
2 poèmes op.71
SCRIABIN
Vers la flamme op.72

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL




"İstanbul Resitalleri bu kent kültürüne müthiş bir hizmet."
Hıncal Uluç

 

*

İstanbul Resitalleri

ölümünün 100. yılında Alexander Scriabin'i anıyor.


*

'IAN'
Istanbul
Art News almayı unutmayın!
Ocak sayısında Meral Balota'nın özel Romain Descharmes
söyleşisi
yayınlandı.




*

 
Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Tamara Stefanovich
11 Aralık 2014
Sonraki Resital
Xuefei Yang
14 Şubat 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  GL EVENTS RAMADA PLAZA TV 360  
  HURRİYET DAILY NEWS CUMHURİYET RADİKAL  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  REGNUM MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI   DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

MIRO
M&K

Hosted by