© Lisa-Marie Mazzucco



"exquisite and solicitous performance"
Alain Matalon
Seen&Heard International


"arresting freshness and subtlety"
TIME

"lean, knowing, and unpretentious elegance"
The New Yorker

"personality, verve, and thoughtfulness"
The Washington Post

"An utterly distinctive voice in the forest of Bach interpretation, Ms. Dinnerstein brings her own pianistic expressivity to the Goldberg' Variations"
The New York Times

"If you only have 1 hour, 18 minutes: Listen to pianist Simone Dinnerstein's recording of Bach's Goldberg Variations (Telarc), a timeless, meditative, utterly audacious solo debut."
O, The Oprah Magazine


POULENC DEBUSSY SCHUBERT
SIMONE DINNERSTEIN piyano

10 NİSAN 2015 Cuma 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'


Amerika'nın en büyük 'Bach piyanisti' Simone Dinnerstein, 2011 yılında US Billboard Classical listelerinin en çok satan enstrümantalisti oldu. Ona bu başarıyı getiren "Bach: A Strange Beauty" albümünden sonra, yayınlanan albümü "Something Almost Being Said" ise daha yayınlandığı birinci hafta en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yerini aldı.

+ +

"Bach Piyanisti" olarak büyük üne kavuşan NewYork'lu sanatçının piyanizmini, dünya basını "kişilikli", "derin" ve "zarif" kelimeleri ile tanımlıyor. The Oprah Magazine ise "Hayatta sadece 1 saat 18 dakikanız varsa Simone Dinnerstein'ın "Bach Goldberg Varsaysonları" albümünü dinleyin!" diyor. Amerika'nın ünlü müzik okulu "The Juilliard School"dan mezun olan Dinnerstein, "Astral Artist National Auditions Award" ve iki kere de "the Classical Recording Foundation Award" kazandı. 2005'te Carnegie Hall'da verdiği ilk resitalinin ardından Bach yorumu öyle büyük bir beğeni topladı ki ardından Viyana'da Konzerthaus, NewYork'ta Metropolitan Müzesi ve Lincoln Center, Londra'da Wigmore Hall'un da aralarında bulunduğu dünyanın en önemli merkezlerinde sahneye çıktı. Konser ve resitallerini bir fırtına gibi estiği dünya turneleri izledi. Uluslararası çevrelerde süratle ün kazanan sanatçının büyük başarı yakalayan albümleri ve uluslararası basının övgü dolu sözleri Dinnerstein'ın ününü pekiştirdi. Lincoln Center "Great Performers" dizilerinde yer alan Simone Dinnerstein'ın davet edildiği festivaller arasında Mostly Mozart, Aspen, Ravinia ve Stuttgart Bach festivallerini, birlikte sahne aldığı orkestralar arasında Atlanta Senfoni, New York Filarmoni, Viyana Senfoni, Çek Filarmoni, Montreal Senfoni ve Tokyo Senfoni orkestraları ilk sıralarda sayılabilir. BBC radyoları, Alman Ulusal Televizyonu, Gramophone, BBC Music Magazine, Classic FM Magazine, The New York Times, The Wall Street Journal, Stern, The Sunday (Londra) Times Magazine, The Daily Telegraph, The Independent, The Guardian, ve Frankfurter Allgemeine Zeitung da Dinnerstein'a yer veren medya arasında ilk akla gelen isimler.


2007 yılında, Bach'ın Goldberg varyasyonlarını seslendirdiği ve saygın plak şirketlerindenTELARC tarafından yayınlanan ilk solo albümü, US Billboard listesinde (satışların ilk haftasında) 1 numaraya yerleşti. Albüm öyle büyük bir başarı getirdi ki New York Times, Los Angeles Times, New Yorker ve Time Out New York tarafından“2007'nin En İyileri” listelerinde yayınlandı. Barnes&Noble kitabevi 2007'nin en iyi 5 başlangıcından biri olarak Dinnerstein'ı seçerken, iTunes “En İyi Klasik-Editörün Seçimi" etiketini ve amazon.com "2007'nin En İyi CD'si" ünvanını verdi. Bu çok başarılı albüm Eylül 2008'de Diapason d'Or ödülünü kazandı. Simone Dinnerstein 2010 yılı başında SONY CLASSICAL sanatçısı oldu. Sanatçının, 24 Şubat 2015’te çıkan son albümüyle birlikte toplam 8 albümü bulunuyor.



VIDEO
BACH: 'Inventions & Sinfonias' I

BACH: 'Inventions & Sinfonias' II

P R O G R A M

POULENC
Fransız Süiti
DEBUSSY
Bergamasque Süiti
***

SCHUBERT
Piyano Sonatı Si bemol majör, D960

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 150TL Tel: 0216 556 9800 biletix.com





"İstanbul Resitalleri kentteki saf ve düzenli resital içeriğine sahip tek etkinlik."
Ufuk Çakmak





Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Joseph Moog
12 Mart 2015
Sonraki Resital
Sunwook Kim
9 Mayıs 2015
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ Merecedes-Benz HERTZ  
  GL EVENTS PERA PALAS TV 360  
  HURRİYET DAILY NEWS CUMHURİYET RADİKAL  
  ANDANTE JOY FM THE GUIDE  
  THE SEED MAS EUROMESSAGE MNG KARGO  
  KIYI REGNUM DSIGN  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by