DÜNYA BU SANATÇILARI DİNLİYOR !

Müthiş virtüözler yeni sezonda, New York, Londra, Zürih, Amsterdam ve Paris gibi büyük dünya kentlerinin yanısıra İstanbul’da sahneye çıkıyor !

İstanbul Resitalleri 8. sezonu, dünya klasik müzik takvimlerinin 2014-2015 programlarında yer alan muhteşem virtüözleri, Ekim'den Haziran'a 9 ay boyunca, İstanbul'un en prestijli adreslerinden Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de İstanbul izleyicisi ile buluşturuyor.

17 Ekim 2014 açılış resitali ile başlayacak olan 2014-2015 sezonu, 4 Haziran 2015 tarihinde final resitali ile sona erecek.

Yeni sezon açılışı, son yılların ortalığı kasıp kavuran, günümüzün en büyük Rus piyanistlerinden Alexei Volodin ile 17 Ekim'de gerçekleşecek. New York Times'ın "piyanoya meydan okuyor" diye yazdığı Rus asıllı Amerikalı piyanist Natasha Paremski ise İstanbul Resitalleri'nin 8 Kasım'da konuğu oluyor. 2014 yılının kapanışını çağdaş repertuarın baş kadını olarak bilinen Tamara Stefanovich 11 Aralık'ta yapacak.

2015, Dublin Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi (2006) Romain Descharmes ile 16 Ocak'ta başlayacak. Yeni sezonun izleyicilerine 14 Şubat hediyesi ise Çin'in uluslararası ilk kadın gitaristi Xuefei Yang. ICMA 2014 Uluslararası Klasik Müzik Ödüllerinde "Yılın En İyi Solo Albümü" ödülünü kazanan ve çok az piyanistin çalmaya cesaret edebileceği eserleri seçmesiyle ün yapmış başarılı Alman piyanist Joseph Moog 12 Mart'ta ilk İstanbul resitalini verecek.

İstanbul Resitalleri, yayınlanan her albümü liste başı olan ünlü Amerikalı Bach piyanisti Simone Dinnerstein'ı 10 Nisan'da ağırlıyor. Tüm zamanların en iyi piyanistlerinden biri olmaya aday gösterilen ve 2006 Leeds Uluslararası Piyano Yarışması Birincisi Sunwook Kim ise 9 Mayıs'ta sahneye çıkacak. Güney Kore'li Kim, yarışmada 48 ülke ve 235 piyanist arasından birincilik kazanmıştı. İstanbul Resitalleri 2014-2015 sezon kapanışı dünyaca ünlü İsviçre'li piyanist Oliver Schnyder ile 4 Haziran'da gerçekleşecek.