© Frank Alexander Rämmele

"... a fantastic and highly intelligent pianist"
Die Welt

"... an accomplished and committed soloist, playing at times with an almost improvisatory-like freedom and intensity. ...she played with a pleasing sense of space, refusing to rush at things, allowing individual notes to resonate and making the silences as important as the sounds."
MusicWeb International

"She is a pianist who can not only play Boulez and Messiaen fiendishly well, but also a brilliant Mozart: light, cantabile, spiritual - everything in perfect balance"
Frankfurter Allgemeine Zeitung

"I was struck by her tonal vibrancy, variety of touch, natural rubato and expressive but never exaggerated turns of phrase. Her intriguing interweaving of Ligeti and Rachmaninoff etudes had all the requisite power and dexterity."
Musical America

"She’s a pianist with bags of technique.”
The Daily Telegraph

Video

BARTOK LIGETI LISZT DEBUSSY MESSIAEN
TAMARA STEFANOVICH piyano


19 KASIM 2011 Cumartesi 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
(Ulaşım)

Çağdaş repertuarın baş kadını olarak tanımlanan 2010 GRAMMY adayı Stefanovich, dünya klasik müzik çevrelerinde bildik resital repertuarlarının dışında, izleyiciyi şaşırtan, etkileyici ve yaratıcı resital programları ile adından söz ettiriyor. Stefanovich'in müziğinde, sessizliğe olan hakimiyeti onun güçlü piyanizminin vargeçilmez bir parçası. Geçen sezon Concertgebouw ve Muziekgebouw'da verdiği heyecan verici konserlerinin ardından Stefanovich bu sezon İstanbul Resitalleri'nin yanısıra Londra'da International Piano Series'de yer alıyor.

Biyografi...

İlk resitalini 7 yaşında veren sanatçı, okulun en genç öğrencisi olarak 13 yaşında kabul edildiği Üniversiteden 17 yaşında doktora derecesi ile mezun oldu. Ardından dünyanın en prestijli müzik kurumlardan biri olan Curtis Müzik Akademisinde müzik kariyerine devam etti. Kazandığı uluslararası yarışmalarla dahi bir piyanist olarak dikkat çeken Stefanovich Avrupa'ya dönerek ünlü piyanist Pierre-Laurent Aimard ile müzik çalışmalarını Köln'de sürdürdü. Birbiri ardına verdiği resital ve konserleri ile "en iyi çağdaş repertuar yorumcusu" olarak uluslararası platformda adını duyurdu. Tamara Stefaovich bugün Aimard'ın dört el partneri olarak dünyanın en iyi konser salonlarında ve en büyük orkestraları ile konserler veriyor. Ünlü besteci ve şef Pierre Boulez'in “Bartok: 3 Concertos” adlı orkestral albümünde solist olarak yer alan Stefanovich 2010 yılında Grammy'e aday gösterildi. Eugene Istomin, Radu Lupu, Pierre Boulez, Georg Crumb ve György Kurtag gibi büyük kompozitör ve ustalarla çalışıyor. Son dönem dikkat çeken performansları arasında Pierre-Laurent Aimard ile duo resitalleri ve / Pierre Boulez konserleri bilhassa kayda değer. Stefanovich'in bugünlerde gerçekleştirdiği Londra resitali Avrupa'nın en önde gelen gazetelerinden Independent'ta "Beş Yıldız!", The Times'da "Olabilecek en iyi yorum", Daily Telegraph'ta "Stefanovich'in muazzam enerjisi müthiş etkileyici!" ve Die Welt'te "Bir Harika!" şeklinde yer aldı. Stefanovich, başlıcaları arasında: London Philharmonic, Chicago Symphony, London Symphony, The Cleveland Orchestra gibi büyük orkestralarla; Konzerthaus (Dortmund ), Tonhalle (Düsseldorf), Mozarteum (Salzburg), Konzerthaus (Viyana), Wigmore Hall (Londra), Royal Festival Hall (Londra), Carnegie Hall (NewYork), Symphony Hall (Chicago), Châtelet'in (Paris) bulunduğu çok önemli salonlarda sahneye çıkıyor. La Roque d'Antheron, Klavierfestival Ruhr, Musica Strasbourg gibi önemli festivallere davet ediliyor.



Tamara Stefanovich piyanizminden kısa bir alıntı için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

LIGETI
: L´escalier du diabl

P R O G R A M

BARTOK
3 Burlesques
LIGETI
3 Etudes
LISZT
Variations on "Weinen, klagen, sorgen, zagen”
DEBUSSY
Ondine
MESSIAEN
L´alouette calandrelle
DEBUSSY
Des pas sur la neige
MESSIAEN
Le courlis cendré
DEBUSSY
La terrasse des audiences du clair de lune
DEBUSSY
Les Fées sont d´exquises danseuses
MESSIAEN
Le traquet rieur
DEBUSSY
Feux d´artifice

.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL



"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka İstanbul Resitalleri'ni kuranlar olacaktır."
Ali Saydam



 

Önceki Resital
Eric le Sage
7 Ekim 2011
Sonraki Resital
Igor Levit
15 Aralık 2011
     
   
 
AKBANK
KVK
Lufthansa
 
Hürriyet
SKYTURK Cumhuriyet

  Dedeman İstanbul
Hertz
Volvo
Kone
 
Mezzo
THE GUIDE DIGITURK

  The Seed
Andante
Radikal
JOY FM
 
EuroMessage Opus

   
MAS
Snapper
 
Cornelia Deluxe Resort


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by
TurkNet Hosting