© Harald Hoffman



"Avdeeva's playing is excellent. It recently earned her first prize in the Chopin Piano Competition, making her one of only two female winners and launching her on a whirlwind of high-profile debuts in the worlds music capitals. It’s easy to see why: Avdeeva strikes chords with precision, every note perfectly tempered. Her pacing is born of intelligent feeling and clarity of thought, and her ability to finesse Chopin’s inner voices puts many to shame."
The Guardian

"Her touch was weighty and deliberate, her bass-lines as clear as if they’d been etched in stone."
The Daily Telegraph

"She let the music breathe, balancing the contradictory forces of flexibility and restraint. She made the florid flights seem organic, expressive devices rather than mere decorations, and in the moonstruck reverie of the Larghetto, shaded the line exquisitely, enriching the sighs and whispers with subtle dynamic contrasts and gentle rubato."
Financial Times


 

Paris, Salle Cortot 2008
Chopin, Ballad No. 1

Varşova, Chopin Yarışması, 2010
Chopin, Piyano Konçertosu No. 1

BACH CHOPIN RAVEL PROKOFIEV
YULIANNA AVDEEVA piyano


16 ŞUBAT 2012 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
(Ulaşım)

Yulianna Avdeeva, 2010 Chopin Yılı'nda Varşova'da yapılan Frederik Chopin Yarışması'nda seslendirdiği Chopin'in 1 numaralı piyano konçertosu ile Birincilik Ödülü'nü kazanarak uluslararası piyano arenasına en yüksekten giriş yaptı. Avdeeva o günden bu yana Argerich, Pollini ve Zimerman ile aynı altın madalyayı taşıyor...

1927 yılından bu yana her beş yılda bir, Chopin'in ülkesi Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılmakta olan yarışmada, 1960'ta Maurizio Pollini, 1965'te Martha Argerich ve 1975'te Krystian Zimerman birincilik; 1955'te Vladimir Ashkenazy, 1970'te Mitsuko Uchida ve 2000’de İstanbul Resitalleri'nin ilk sezonunda dinleme fırsatı bulduğumuz Ingrid Fliter ikincilik; yine 2000'de İstanbul Resitalleri’nde geçen sezon dinlediğimiz Sa Chen dördüncülük ödüllerini kazanmışlardı. Dünyanın en eski ve en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından biri olan bu yarışma, Chopin'in 200. Doğum yıldönümü nedeniyle tüm dünyada "Chopin Yılı" olarak kutlanan 2010'da özellikle ayrı bir anlam taşıyordu. 2010'da dünyanın farklı noktalarından Polonya'ya gelen 80 piyanist birincilik ve büyük ödül için yarıştılar. Yulianna Avdeeva, jüriyi etkileyen performansıyla büyük bir sansasyon yaratarak birinci oldu. Bu birincilik ona isminin uluslararası klasik müzik arenasında bilinirliğinin yanı sıra Polonya Başbakanı tarafından 30.000 Euro'luk birincilik ödülü, Altın Madalya ve dünyanın en eski ve en büyük orkestralarından biri olan New York Philarmonic ile sahneye çıkma ayrıcalığı getirdi. Alan Gilbert'in batonu altında New York Philarmonic'le New York ve Varşova'da verdiği ilk konserler ve başarılı performansları Avdeeva'yı birdenbire piyanonun en üst platformuna taşıdı. Hemen ardından Charles Dutoit batonu altında Japonya'da NHK Symphony ile sahneye çıktı. 2010 yılı Kasım ayında dünyanın en büyük virtüözleri ile birlikte Londra'da Southbank Centre International Piano Series'de özel resitalini verdi.

Bu büyük çıkışı takiben önemli sahne alışları arasında Mariinsky Tiyatrosu St. Petersburg, Prag Bahar Festivali, MDR Musiksommer, Nohant Festivali, La Roque d’Anthéron Festivali, Tonhalle Zürih, Philharmonie Essen, İspanya'da Barselona, Girona ve Bilbao turnesi, Çek Filarmoni Orkestrası / Herbert Blomstedt, SWR Senfoni Orkestrası Stuttgart, Orchestra of the Age of Enlightenment ve Finlandiya Radyo Senfoni Orkestrası konserleri sayılabilir.

Yulianna Avdeeva'nın ilk albümü 'Chopin', Chopin yarışmasında aldığı birinciliğin hemen ardından 2010 yılında yayınlandı.



Yulianna Avdeeva piyanizmi hakkında bir edinmek için soldaki video linklerini tıklayıınz.

P R O G R A M

BACH

Overture in the French Style, BWV 831
CHOPIN
Barcarolle in F sharp major, Op.60
CHOPIN
Scherzo No. 2 in B flat minor, Op.31
RAVEL
Pavane pour une infante défunte
RAVEL
Sonatine
PROKOFIEV
Piano Sonata No.2 in D minor, Op.14

...................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL



5. Sezon kitapçığı şimdi iPhone ve iPad'lerde! Tıklayın, indirin.

"İstanbul Resitalleri: şehrin yeni klasiği."
Serhan Bali



SON DAKİKA !!
Ocak 2012 resitali sanatçımız Lukas Vondracek, İstanbul resitalinin hemen ardından Şubat ayı başında katıldığı UNISA Uluslararası Piyano Yarışması'nda Büyük Ödül dahil olmak üzere 4 ödül birden kazanarak yaklaşık 40.000 Doların sahibi oldu.

 

Önceki Resital
Lukas Vondracek
19 Ocak 2012
Sonraki Resital
HJ Lim
15 Mart 2012
     
   
 
AKBANK
KVK
Volvo
 
Cumhuriyet
Hertz Radikal

  Lufthansa
Daily News
SKYTURK
Kone
 
Andante
Mezzo Dedeman İstanbul

  DIGITURK
JOY FM
THE GUIDE
The Seed
 
EuroMessage
MAS

   
Cornelia Deluxe Resort
Snapper
 

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by
TurkNet Hosting