İSTANBUL RESİTALLERİ 2011-2012 SEZON SUNUMU

İstanbul Resitalleri, beşinci sezonunu dünyanın dört bir yanından ışık saçan virtüözlerle Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de kutluyor...

Dünya salonlarının büyük virtüözleri, dev orkestraların muhteşem solistleri 2011-2012 Claude Achille Debussy Sezonu'nda İstanbul Resitalleri'nde sahneye çıkacak. Yeni sezonda da bundan önceki sezonlarda olduğu gibi yine 9 ay boyunca her ay bir büyük sanatçı İstanbul izleyicisi ile buluşacak. 7 Ekim 2011 açılış resitali ile başlayacak sezon, 7 Haziran 2012'de sezon finali ile sona erecek.

Fransız piyano ekolünün en önemli temsilcilerinden ünlü piyanist Eric Le Sage resitali ile açılacak olan sezon, Kasım ayında büyük bir yaratıcılık ve özel bir yetenek isteyen resital programları ile ünlü 20.yy. repertuarının en önemli yorumcularından Tamara Stefanovich'in Messiaen ve Debussy seslendireceği muhteşem resitali ile devam edecek. Aralık ayında ise klasik müzikseverlerin mutlaka dinlemek isteyecekleri, ödüle doymayan piyanist Igor Levit var. Alman basınında "Bu yüzyılın en iyi piyanistlerinden olmaya aday değilse ta kendisi" denilen Igor Levit'in İstanbul'daki ilk resitali ile 2011 yılı kapanacak.

Yeni yılı, Van Cliburn Jüri Özel ödülü sahibi Lukas Vondracek ile karşılayacağız. Şubat ayında, Chopin'in 200. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde tüm dünyanın izlediği, Varşova'da yapılan Chopin Yarışması'nın Birincisi Yulianna Avdeeva konuğumuz olacak. Virtüözler geçidi Mart ayında Kore'nin bugüne kadar saklanan en büyük sırrı olarak gösterilen, piyanizmi ile sadece müziğin değil insanoğlunun da fiziki sınırlarını zorlayan sıradışı piyanist HJ Lim ile devam edecek. Lim, Korsakov'un Bumbleee adlı eserini dünyada en hızlı çalan piyanist. Nisan ayında ise klasik müzik festivallerinin baş davetlisi, festivaller piyanisti Japon asıllı Alman virtüöz Mona Asuka Ott, İstanbul boğazını ay ışığı aurasıyla selamlayacak. Mayıs ayında konuğumuz NewYork'tan. Son dönemlerin en gözde piyanistlerinden, usta Bach yorumcusu Simone Dinnerstein İstanbul Resitalleri izleyicileriyle buluşuyor. Haziran ayında piyanodan yükselen notaların bir anda salonu dolduracak binlerce rengarenk kelebeğe dönüşmesine hazırlıklı olun. Klasik müzik eleştirmenleri Amerika'lı piyanist Claire Huangci'nin piyanizmini bu cümlelerle tasvir ediyor. 2011-2012 sezonu işte böyle muhteşem bir finalle noktalanacak.

Sezon Programı | Sezon Repertuarı | Debussy Sezonu

Sanatçılar >