© Harald Hoffmann


"...from the first note to the last, there was a most decided sense of instrumental perfection and sensitive diction for Rachmaninov’s Second Piano Concerto.”
Neue Musikzeitung

"The young pianist Mona Asuka Ott impressed all at the Klavierfestival Ruhr in the Schloss Hohenlimburg. [...] Franz Liszt’s Venezia e Napoli and the Rhapsodie espagnole were on the programme - highly virtuosic pieces to which Mona Asuka Ott brought her profound technical accomplishments, taking one’s breath away with the subtlety of her renditions. Her playing was like a roller coaster ride through the octave passages, with a thundering and wild bass register; Mona Asuka Ott was just as convincing with Liszt’s Italian and Spanish sound worlds. And her temperament showed in Chopin’s Polonaise, an heroic encore…”
Westdeutsche Allgemeine Zeitung



DEBUSSY CHOPIN SCHUBERT LISZT
MONA ASUKA OTT
piyano

12 NİSAN 2012 Perşembe 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed' (Ulaşım)
Bu resitalin konukları için 'Rembrandt ve Çağdaşları' Hollanda Sanatının Altın Çağı Sergisi saat 18:00-19:30 arası özel olarak açık tutulacak ve konuklar bu tarihi sergiyi ayrı bir bilet gerekmeksizin izleyebilecekler.


Mona Asuka Ott, çok çok genç yaşlarından itibaren müziğin içinde oldu. 4 yaşında Munich Royal Residence'ta yapılan bir klasik müzik festivaline davet edildi. 11 yaşında Münchner Rundfunkorchester eşliğinde Marcello Viotti ile Ravel’in Ma Mère L'oye adlı eserinin seslendirilmesinde düetist olarak yer aldı.

Biyografi...

Genç sanatçı, Grotrian Steinweg, Cortemilia ve Pinnerolo yarışmalarında ödüller kazandı. Hırvatistan, Osijek Uluslararası Piyano Festivalinde hem Birincilik hem Özel Ödül aldı. Japonya'da yapılan Hamamatsu Uluslararası piyano yarışmasının en genç finalisti oldu. 'Bad Kissingen' Piyano Olimpiyatlarında 'İzleycilerin Tercihi' ödülünü aldı.

Mona Asuka Ott, Avrupa'daki yaygın resital ve konserlerinin yanısıra Japonya'da da sayısız konser ve resitaller veriyor.

Klavier-Festival Ruhr, La Roque d'Anthéron, Mecklenburg Vorpommern, Kissinger Sommer, Braunschweig Classix festivallerindeki performansları son derece kayda değer olan Mona Ott, Tokyo’s Nikkei Hall'da da sahne alıyor. Vienna Konzerthaus konserleri , Next Generation III Festival, Dortmund resitalleri ile yeni piyanistler fırtınasında önemli bir payı var.

Ruhr 'Klavier Festival'de 2008 yılında verdiği resital basında büyük övgülerle karşılanınca performansın canlı kaydı CD haline getirildi. 2010 yılı Hong Kong Philharmonic Orchestra / Edo de Waart ile yaptığı bir turne ve Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz ile gerçekleşen Japonya turu Mona Asuka Ott'u zirveye çıkardı.

2011'in kayda değer adımlarını ise Ingolstadt'da Peter Sadlo ile performansı, Mozarteum Orchestra Salzburg ile Japonya turnesi, Nagoya Philharmonic ve Münchner Symphoniker ile konserleri oluşturuyor.

Mona Asuka Ott piyanizminden örnekler dinlemek için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

LISZT: Rhapsodie Espagnol

MOZART: Rondo



P R O G R A M

DEBUSSY
Suite Bergamasque
- Prelude
- Menuet
- Clair de Lune
- Passepied

CHOPIN
Nocturne Op.27 Nr. 1 Do diyez minör
CHOPIN
Sonate Nr. 2 Si bemol minör
SCHUBERT
Impromptus Op.90 Nr.1 & Nr.2
SCHUBERT/LISZT
"Ständchen" & "Auf dem Wasser zu singen"
LISZT
Rhapsody Espagnole

.........................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 110TL
BİLET AL


5. Sezon kitapçığı şimdi iPhone ve iPad'lerde! Tıklayın, indirin.

"Seçtiğiniz virtüözler gerçekten de farklı üstünlükteki düzeyde mükemmel sanatçılar."
Prof. Koptagel




Önceki Resital
HJ Lim
15 Mart 2012
Sonraki Resital
Simone Dinnerstein
12 Mayıs 2012
     
   
  AKBANK
Kırkiki Maslak
KVK
 
SKYTURK
Cumhuriyet Radikal

  Lufthansa
Volvo
Ramada Plaza
Hertz
 
Daily News
DIGITURK Mezzo

  Artful Living
THE GUIDE
JOY FM
The Seed
 
MAS Andante

  Cornelia Deluxe Resort
EuroMessage
Snapper
el Beso
 

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K

Hosted by
TurkNet Hosting