İSTANBUL RESİTALLERİ HAZİRAN'DA BEŞİNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR !


JEAN-EFFLAM BAVOUZET'DEN
KUTLAMA MESAJI !!


ÖNÜMÜZDEKİ HAZİRAN RESİTALİ İLE BAŞLANGICININ BEŞİNCİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYAN İSTANBUL RESİTALLERİ’NİN, BUNDAN BEŞ YIL ÖNCE AYNI TARİHLERDE İLK RESİTALİNİ VEREN JEAN-EFFLAM BAVOUZET’DEN BİR TEBRİK MESAJI ALDIK. BÜYÜK SANATÇININ ALİCENAP MESAJINI BİZE GELEN TÜM TEBRİKLERİ TEMSİLEN VE TÜMÜNE İÇTEN TEŞEKKÜRLERİMİZLE PAYLAŞIYORUZ...



" Bir konser dizisini açılışını yapmak bir sanatçı için onur ve ayrıcalık olmanın yanısıra hem kendisi hem de kurucuları için bir tür macera niteliği taşır. Kåmil Şükûn'un ilham verici girişimiyle yaratılan 'İstanbul Resitalleri' dizisinde ise ilk sanatçı olmak sadece büyük bir zevk olmakla kalmadı, bir dostluğun da başlangıcı oldu.

Davet, bu büyüleyici kenti keşfetme fırsatının yanısıra bende, büyük-büyük dedelerimden birinin 1860'larda İstanbul'da Fransız Hastanesinin Direktörü olarak yaşamış olması nedeniyle özel duygusal titreşimlere de neden oldu.

İstanbul izleyicisinin nazik ve özenli misafirperliği beni yıllar içinde İstanbul'un canlı kültürel hayatının vazgeçilmez bir parçası olan bu resital dizisi çerçevesindeki gelecek performansımı büyük hasretle beklememe neden oluyor.

Yıldönümü kutlu olsun ! "

Jean-Efflam Bavouzet

 



" Opening a Concert Series is always an honor and a privilege for an artist, as well as a kind of adventure both for him and the organizer. In the case of the Istanbul Piano Recital Series, created at the inspiring initiative of Mr. Kamil Sukun, having been the very first artist was not only a great pleasure but marked also the beginning of a friendship.

This invitation, apart of giving me the opportunity to discover this fascinating city, had also a very personal resonance as one of my great-great-grand fathers actually lived there as the Director of the Hopital Français back in the 1860's.

The kind and attentive welcome of the Istanbul audiences makes me look forward with great anticipation to my next appearance in this recital series which became over the years an unavoidable fixture on the vibrant cultural scene in Istanbul.

Happy birthday !"

Jean-Efflam Bavouzet