© Paolo Ritratto

"His clarity and confidence on the keyboard bring to mind the great names of Italian pianist tradition."
Il Corriere di Roma

"Once you get to know him, he’s a pianist you will never forget... The romantic Restani loves Chopin and Brahms, although he is very well-known as a virtuoso. With a sensitive nature and cultural depth, he is an occasionally disquieting and himself a restless musician, who can transform any occasion into a poetical kaleidoscope of the emotions capable of totally captivating an audience.”
ELLE

"What is particularly striking about this pianist is the incredible confidence with which he copes with almost insurmountable technical difficulties and, at the same time, the manner in which he interprets the moments of greater intimacy in the Études, with an adequate dynamic calibration and an excellent touch.”
Corriere del Mezzogiorno


Restani, Riccardo Muti
ile bir konserde...

TV Tanıtım Filmi

Yayın tarihi: 10-14 Mart 2011

PAOLO RESTANI piyano
16 MART 2011 ÇARŞAMBA 20:30
FULYA SANAT


1967 doğumlu italyan virtüöz Paolo Restani, ilk resitalini verdiğinde henüz 12 yaşındaydı. Vincenzo Vitale, Gerhard Oppitz ve Peter Lang gibi isimlerle çalıştı. 16 yaşına geldiğinde büyük sanat yönetmeni Francesco Siciliani onu Roma'da kuruluşu 1500'lü yıllara dayanan Accademia Nazionale di Santa Cecilia'da çalmaya davet etti. Onun bu sıradışı başarısını İtalya'nın en prestijli salonlarından gelen davetler izledi. 25 yıllık kariyeri boyunca dünya çapında önemli merkezlerde konserler verdi.

Biyografi...
Özellikle romantik repertuardaki mükemmel performansları ve üstün yeteneği onu piyano alanında dünya çapındaki önemli birkaç isimden biri yaptı. 1996 yılında Frankfurt'ta verdiği resitali sonrası Allgemeine Zeitung “...Onun Chopin yorumu, Vladimir Horowitz'in melodilerindeki berraklık, renk zenginliği ve tınıları ile şaşırtıcı derecede aynı!" diye yorumladı. 2004'te Riccardo Muti yönetiminde Orchestra Filarmonica del Teatro alla Scala ile Liszt'in 2. Piyano Konçertosunu seslendirdiği performansı klasik müzik dinleyicileri için asla unutulmayacak performanslardan biri oldu. 2005'te 4. Güney Amerika turnesinde "Argentina Critics Award" ödüllerinde "Yılın en iyi klasik müzik solisti" ünvanı ile ödüllendirildi.

Yönetmenliğini Jane Campion'un yaptığı ve 1993'te Oscar Ödülü kazanan ve neredeyse her gittiği yerden ödülle dönen kült film "The Piano Lesson" müziklerinin Michael Nyman ile birlikte İtalya'da ilk kez seslendirilişi, 2007 yılında Riccardo Muti'nin kızı ve ünlü İtalyan aktrist Chiara Muti ile Mozart'ın Hayatı, Bavyera Kralı 2. Ludwig ile Wagner ve Gogol ile Rachmaninov üzerine üç orjinal müzikal ortaya koymaları sanatçının içinde yer aldığı özel projeler arasında yer aldı. 2008'de, Orchestra Luigi Cherubini, the Orchestra Giovanile Italiana ve the Konzertvereinigung Wiener Staatsopernchor orkestraları ile ünlü İtalyan şef Riccardo Muti'nin yönetiminde Berliöz seslendirdiği konserlerinde ise Gérard Depardieu anlatıcı olarak yer aldı. Viyana'da the Großer Musikvereinsaal, St. Petersburg'de the Great Hall of the Philharmonic , Berlin'de the Konzerthaus, Münih'te the Prinzregententheater, Buenos Aires'te Colon ve Coliseo Theatres, Milano'da Teatro alla Scala ve Serate Musicali, Roma'da Accademia Nazionale di Santa Cecilia son dönem resitallerini verdiği salonlar ve etkinliklerden sadece birkaçı.

Düzenli davet edildiği prestijli festivaller arasında ise Flanders Festivali, Buenos Aires'te “Martha Argerich” Festivali, Ravenna Festivali, Rossini Opera Festivali, Verdi Festivali, “Uto Ughi per Roma” Festivai, Ravello Festivali ve Asturias Festivali sayılabilir.

Solist olarak çaldığı orkestralar arasında Münih Senfoni, Stuttgart Filarmoni, Berlin Senfoni, Kiev Filarmoni, Avusturya Oda Orkestrası, Kremlin Oda Orkestrası ve orkestra şefleri arasında Roberto Abbado, Gerd Albrecht, Piero Bellugi, Yoram David, Vladimir Delman, Claus Peter Flor, Lu Jia, Gerard Korsten, Julian Kavatchev, Gustav Kuhn, Yoel Levi, John Nelson, Gunter Neuhold, Daniel Oren ve Donato Renzetti yer alıyor.

1997'de yayınlanan Polyglobe albümünde Peter Jan Marthé yönetimindeki European Philharmonic Orchestra ile Liszt'in "ölümün dansı" anlamına gelen Totentanz'sını kaydetti. 2004 yılında yayınlanan albümünde Liszt'in "12 prelüd"ünü seslendirdi. 2008 yılında yayınlanan albümünde ise Rachmaninov'un 8 prelüdüne yer verdi. Brilliant Classic etiketiyle yayınlanan ve yine 2008'de yayınlanan ikinci albümünde ise şef Marzio Conti yönetimindeki Orchestra “Filarmonica '900” ile İtalyan besteci Casella'nın eserlerini seslendirdi. Decca etiketiyle 2009'da yayınlanan albümü Brahms, Godowski, Skriabin, Saint-Saëns, Bartok ve Liszt'in sadece sol el ile çalınan eserlerden oluşuyordu. Yine 2009'da ünlü italyan orkestra şefi Riccardo Muti yönetimindeki Orchestra Luigi Cherubini ve Orchestra Giovanile Italiana orkestraları ile Mario Zeffiri'nin tenör ve ünlü İtalyan aktör Gérard Depardieu'nun da seslendirmen olarak yer aldığı CD ve DVD'leri yayınlandı. Brilliant Classics etiketiyle yayınlanan ve uluslararası müzik adamı Ateş Orga'nın prodüktörlüğünde ve Marco Guidarini yönetimindeki Orchestre Philharmonique de Nice ile seslendirdiği John Field'in 7 konçertosunu yorumladığı albümü 4 CD'den oluşuyor. Sanatçının bu yıl 2010'da Brahms eserlerinden oluşan albümü Decca etiketiyle yayınlandı. Paolo Restani'nin Rachmaninov ve Brahms eserlerinden oluşacak 7 cd'lik albümü bu yıl Decca tarafından yayınlanıyor.

İstanbul Resitalleri 2010-2011 Franz Liszt Sezonu programı çerçevesinde gerçekleşen Paolo Restani Franz Liszt 200. Yıl Resitali pogram notlarını Restani'nin John Field albümleri prodüktörü Ateş Orga yazdı.



Paolo Restani piyanosundan kısa alıntılar için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayınız.

RACHMANINOV: Preludes

LISZT: Transcental etudes...

P R O G R A M

Liszt
Klavierstuck in fa diesis maggiore S 193
Liszt
12 Etudes d’Exécution Transcendante
- nr. 3 Paysage
- nr. 9 Ricordanza
- nr. 6 Vision
- nr. 7 Eroica
- nr. 8 Wilde Jagd
- nr. 4 Mazeppa

ara

Liszt
12 Etudes d’Exécution Transcendante
- nr. 1 Preludio
- nr. 2 (La minore)
- nr. 11 Harmonies du soir
- nr. 10 (Fa minore)

Liszt
Rapsodia Spagnola


.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

Beşiktaş Belediyesi FULYA SANAT Konser Salonu

"İstanbul Resitalleri hayatımıza kıymetli bir kazanç olarak girdi."
Gülsin Onay


Xuefei Yang'a Gramophone'dan tam not

Xuefei yang, yeni albümü Rodrigo'nun Gitar Konçertosu ile Gramophone dergisinden Altın Yıldız aldı. Yang, 14 Nisan'da İstanbul Resitalleri'nde.


Alexandra Ivanoff Sa Chen resitalini yazdı

Sa Chen resitali hakkında Alexandra Ivanoff'un yazdığı olumlu konser kritiği Today's Zaman'da yayınlandı.


Jean-Efflam Bavouzet 'Yılın Albümü'ne yine aday

İstanbul Resitalleri, sanatçısı Jean-Efflam Bavouzet, bu yıl yine BBC Music dergisi tarafından 'Yılın Albümü'ne aday gösterildi. Sonuçlar 12 Nisan'da açıklanıyor.

Sonraki Resital

14 Nisan 2011

 

 

 

     
   
Önceki Resital
Sa Chen
17 Şubat 2011
Sonraki Resital
Xuefei Yang
14 Nisan 2011
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
CONRAD
KVK
 
Cumhuriyet
SKYTURK Radikal

  Kone
Mezzo
Pfizer
İGS
 
Hertz
Faber Castell DIGITURK

  Barilla
InIstanbul
EuroMessage
THE GUIDE
 
Joy FM
Tmipani Audio

  D7 Yapım
Andante
KBS
Pro-Plan  
Necmi Rıza Çiçekçilik
İznik Vakfı Filmon

Fratelli la Bufala


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K