© Thierry Cohen

“Bu ismi daha çok duyacağız.
Dünya duyacak.. Ben de bu ülkede ondan ilk söz edenlerden biri olmakla gurur duyacağım..
Hıncal Uluç

Pianist Lara Ömeroğlu wins BBC Young Musician 2010. 16-year-old triumphs at Wales Millennium Centre final. The biennial Young Musician award has launched the careers of a number of high profile instrumentalists, including David Pyatt, Natalie Clein and Freddy Kempf.”
Gramophone

“Sixteen-year-old pianist Lara Ömeroğlu has been named BBC Young Musician 2010 after a sensational performance of Saint-Saëns’s Piano Concerto No. 2.”
BBC Music Magazine

"BBC'ye Türk usulü. İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 32 yıldır düzenlediği "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasının bu yılki birincisi 16 yaşındaki Lara Ömeroğlu oldu.”
Cumhuriyet

”İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 32 yıldır düzenlediği "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasının bu yılki birincisi 16 yaşındaki Lara Ömeroğlu oldu.”
Radikal


"BBC yarışmasını bir Türk kazandı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin 32 yıldır düzenlediği "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasının bu yılki birincisi 16 yaşındaki Lara Ömeroğlu oldu"
Milliyet

BBC'nin genç yeteneği, Lara!
BBC'nin 32 yıldır düzenlediği Yılın Genç Müzisyeni yarışmasının bu yılki birincisi 16 yaşındaki Lara Ömeroğlu oldu.
Sabah


LARA MELDA ÖMEROĞLU piyano
16 ARALIK 2010 PERŞEMBE 19:00 MKM

'BBC Young Musician 2010' Birincisi Lara Melda Ömeroğlu, bu önemli başarısının coşkusunu İstanbullularla paylaşmak üzere İstanbul Resitalleri'nin davetlisi olarak 'özel bir resital' için Türkiye'ye geliyor. İstanbul Resitalleri, bu sezon programına özel bir ek yaparak; bu çok başarılı genç müzisyenin gururunu paylaşmak, kendisini yakından dinlemek ve başarısını yüz yüze kutlamak isteyen klasik müzikseverlere özel bir olanak sunuyor.

Lara Melda Ömeroğlu, 16 yaşında, Vasily Petrenko yönetiminde BBC Ulusal Orkestrası eşliğinde seslendirdiği Saint-Saënsın 2 Numaralı piyano konçertosundaki performansı ile 300 genç müzisyenin yarıştığı Uluslararası BBC Young Musician 2010'da birinci oldu. BBC televizyon ve radyolarından canlı yayınlanan bu üstün performansının hemen ardından aynı eseri BBC Concert Orchestra ile kaydetmek ve BBC Radio 2'de yayınlanmak üzere davet edildi. Piyano derslerine Emily Jeffrey ile 6 yaşında başlayan Lara bugün Ian Jones ile çalışıyor, eğitimine Purcell School ve Royal College of Music Junior Department'da devam ediyor.

Lara, katıldığı pek çok yarışmadan ödül ve derecelerle döndü. (2004)West London Pianoforte Festival "Entsrüman Dalında Birincilik". (2005)'Francis Hollands Fanny Davies Junior Prize. (2006)Ealing Music Festivals Woodward Trophy. (2007)'Jaques Samuels Junior Intercollegiate Piyano Yarışması Birinciliği. (2008)Purcell School Konçerto Yarışması Birinciliği (Purcell Sinfonia ile Mozart'ın Re Minör Piyano Konçertosu K.466'yı seslendirdi). (2009) Uluslararası Franz Liszt Piyano Yarışması Finalisti. Geçen sezon 2009-2010 döneminde The Friends of Purcell School bursu kazandı. Chopin Society tarafından düzenlenen Champagne and Chopin konserlerinde sergilediği başarısı üzerine Purcell School, onun eğitimine Wall Trust Scholar statüsünde devam etmesine karar verdi.

Non Worrall ve Richard Williams tarfından desteklenen Lara Ömeroğlu, London Wigmore Hall ve Steinway Hall gibi önemli salonların da aralarından bulunduğu ülke çapında yaygın performanslar sergiliyor. Genç müzisyenin yakın takviminde İstanbul Resitalleri ile birlikte Cumbria ve Devon resitalleri yer alırken 2011 performanslarını Sommets Musicaux de Gstaad ve İsviçre resitalleri takip edecek. Ayrıca 2011'de Mozart ve Grieg konçertolarını Borusan Filarmoni, Aurora Orchestra, Maidstone Symphony Orchestra and Watford Philharmonic Orchestra ile seslendirecek. Lara, sadece piyanist olarak müzisyenliğini sürdürmekle yetinmiyor , aynı zamanda başlıcaları arasında Francis Holland Orchestra, NCO, RCM, RCMJD ve Purcell Sinfonia'nın bulunduğu bir çok farklı orkestra ve kuartet'te başarılı bir violacı olarak yer almaya devam ediyor ve Royal College of Music Junior Department Symphony Orchestra ve Purcell Sinfonia viyola bölümünde baş viyolacı ünvanını paylaşıyor.
.

Lara Melda Ömeroğlu piyanosundan kısa bir alıntı için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

'BBC Young Musician 2010' Yarışması
Birincilik Performansı
SAINT-SAENS: 2. Piyano Konçertosu

Video 1
Video 2
Video 3
Video 4

P R O G R A M

BACH
Fantasia in C minor, BWV.906
SCHUMANN
The Prophet Bird, Op.82 NO.7
SCHUMANN
Abegg Variations
LISZT
Concert Etude No.3 in D flat, Un Sospiro
GINASTERA
Danzas Argentinas, Op.2

.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS


MKM MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
BİLETLER: 50TL


"Kanaatimce, son yıllarda İstanbul klasik müzik hayatındaki en olumlu gelişme İstanbul Resitalleri olmuştur."
Dr. Whitehead

 

Sonraki Resital

16 Aralık 2010


Önceki Resital
Ophélie Gaillard
10 Kasım 2010
Sonraki Resital
Claire-Marie Le Guay
16 Aralık 2010
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Eresin Hotels
KVK
 
Cumhuriyet
SKYTURK Radikal

  Joy FM
İGS
Hertz
THE GUIDE
 
Tmipani Audio
Mezzo Andante

  Traffic Kurye
EuroMessage
Filmon
Fishmekan
 
Julius Meinl
DIGITURK InIstanbul

   
Necmi Rıza Çiçekçilik
İznik Vakfı
 
     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
 
M&K