© Caroline Dautre

"Her mastery of the cello is absolute, with perfect intonation, faultless sound and complete control of her bowing speed."
Repértoire

"Her playing is generous, intense and clear; the young French cellist apprehends the most secret vein in the Britten's inspiration as a chamber composer."
Monde de la Musique

"With serenity and a sound that is both soft and smooth, Ophélie Gaillard presents a very fine version of Fauré's late sonatas. We admire her rendering of the agitated scansion of the musical phrase: there is no tension, no harshness, but a vigour that remains suave, elegant, matt yet almost warm."
Diapason


Frencesco Goffrillier yapımı 300 yıllık çellonun fotoğraf galerisi için lütfen tıklayınız.


OPHÉLIE GAILLARD çello
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 20:30 MKM

2003 yılında Fransız Klasik Müzik Ödülleri töreninde kazandığı "Yılın Enstrümantal Solisti" ünvanından sonra Ophélie Gaillard'ın Barok'tan Klasiğe, Romantik'ten Çağdaş müziğe eşit başarıyla hakimiyeti ile kazandığı ün geniş kitlelere yayıldı. Başlıcaları arasında Leipzig, J.S. Bach Uluslararası Çello Yarışması'nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazanmış olduğu birincilikler, Gaillard'a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı...

Bach Çello Süitlerinin iki ayrı albümde yayınlanan kayıtları dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Benjamin Britten'ın Çello sonatını piyanist Vanessa Wagner ile kaydettiği CD, Diapason, Le Monde de la Musique, Répertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında çok çok olumlu eleştiriler aldı.

Ophélie Gaillard, Orchestre de Cannes- Provence- Alpes Côte d'Azur, Polish Radio Orchestra, Orchestre de Picardie , European Camerata, Orchestra Les Siècles, Franz Liszt Orchestra of Budapest, Japan Philarmonic Orchestra gibi büyük orkestralar eşliğinde solo konserler veriyor, Saint-Denis, Quimper, Messiaen at La Meige, Orangerie de Sceaux, Sablé-sur-Sarthe, Beaune, Evian, Montreux, Bach in Lausanne, October in Normandy, Reims Flâneries Musicales,Toroella de Montgri gibi festivallerde sahneye çıkıyor, Avrupa ülkelerinin yanısıra Japonya, Kore, Latin Amerika ve Orta Amerika'da resitaller veriyor, France Musique, BBC Radio 3, France 2, Mezzo ve Arte gibi radyo ve televizyon kanallarında kayıtları yayınlanıyor.

Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 8 albümü bulunuyor.



Ophélie Gaillard kendisine Fransa'nın en büyük bankalarından CIC tarafından emanet edilmiş bulunan Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor. Ophélie Gaillard çellosundan kısa alıntılar için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayınız.

VIVALDI: Çello sonatı No3 La minör Allegro

BACH: Çello Süiti 1, BWV 1007 Gigue

P R O G R A M

Bach

2 Numaralı Çello Süiti
Bach
4 Numaralı Çello Süiti


ara

Cassado
Çello Sonatı


.................................................................
ÇELLO:
FRANCESCO GOFFRILLER, 1737

MKM MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
BİLETLER: 100-80-60-50TL
biletix.com
BILETIX ÇAĞRI MERKEZİ 0216 556 9800
BILETIX SATIŞ NOKTALARI
LALE KART (%20 İNDİRİMLİ)
ÖĞRENCİ





"Bir gün İstanbul markasını yüceltenler anılacak ve/veya ödüllendirilecek olurlarsa bu listenin başlarında bir yerde mutlaka İstanbul Resitalleri yönetimi olacaktır."
Ali Saydam

 

Sonraki Resital

16 Aralık 2010

 

Önceki Resital
Rustem Hayroudinoff
6 Ekim 2010
Sonraki Resital
Lara Melda Ömeroğlu
16 Aralık 2010
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Ramada Plaza
KVK
 
Cumhuriyet
SKYTURK AKŞAM

  Global İletişim
Pfizer
İGS
Hertz
 
THE GUIDE
Mezzo Joy FM

  Topaz
EuroMessage
Institut Française
Julius Meinl
 
Tmipani Audio
Filmon Andante

  DIGITURK
Necmi Rıza Çiçekçilik
InIstanbul
 
İznik Vakfı


İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K