PETER JABLONSKI Fotoğraf © Matts Backer


CiİHAT AŞKIN Fotoğraf© Mehmet Çağlarer

"It may happen once a season or once in a lifetime. Along comes a talent, that makes you rethink a piece of music you thought you've known forever.."
Washington Post

The brilliant musicianship of Peter Jablonski.
The Times

"virtuoso pianism left the audience stunned."
Pianist


"The finest of today's young pianists, he attacked Rachmaninov's Rhapsody with bravura, panache and mercurial wit."
"playing of honed delicacy impressively balanced by power and depth of tone."
The Guardian

"his simple yet sensitive touch and his impeccable technique which was made outstandingly obvious in a short piece, composed by Jablonski himself, in which to our greatest satisfaction, the pianist moves about his instrument as nimbly as a cat."
Le Figaro

Şakir Eczacıbaşı'na...

PETER JABLONSKI
AŞKIN ENSEMBLE

17 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 20:00 MKM

Londra'da Kraliyet Müzik Akademisindeki çalışmaları sırasında aynı evi paylaşan iki genç müzisyen, yıllar sonra bu kez mesleki hayatlarının zirvesinde İstanbul'da buluşuyor. Bu buluşmanın İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında gerçekleşmesi son derece anlamlı bir rastlantı. Peter Jablonski, dinletinin ilk yarısında Beethoven ve Liszt'in en popüler eserlerini seslendiriyor. İkinci yarıda ise Cihat Aşkın ve kurucusu olduğu Aşkın Ensemble, Peter Jablonski'ye Chopin'in 2 numaralı Piyano Konçertosunda eşlik ediyor. Chopin Yılı'nda, Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da, İstanbul Resitalleri Chopin Sezonu'nda...

PETER JABLONSKI
"Hayatınızda bir veya en çok bir kaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir müzisyen, bir olağanüstü yetenek size çok iyi bildiğinizi sandığınız bir eseri yeniden, yeni baştan düşündürür. Bu büyük yetenek, İsveçli piyanist Peter Jablonski...."
Washington Post

Çok küçük yaşlarda çaldığı Beethoven 1. piyano konçertosu ile ülkesi İsveç'in Harika Çocuğu ünvanını kazanan Jablonski henüz yaşı onsekize varmadan yurtdışı konserlerine başladı. İsveç ve Danimarka Radyo Orkestraları eşliğinde verdiği konserlerin ünü yayılınca Vladimir Ashkenazy tarafından Gershwin Piano Konçertosu’nu Decca için kaydetmek üzere davet edildi. Bu kayıttan sonra Jablonski'nin ünü uluslararası platforma taşındı. İstanbul Resitalleri 2007-2008 sezonunda sahneye çıktı. Jablonski'nin İstanbul resitali, İstanbul Resitaleri'nin en çok bilet satılan resitalleri arasına girip en başlara yerleşti.

Decca tarafından yayınlanan, Bir Paganini Teması Üzerine Rachmaninov Rhapsodisi ve Shostakovich 1. Piyano Konçertosu Edison Ödülü'nü aldı. Deutsche Grammophon için Anne Sofie von Otter ve Bengt Forsberg ile Chaminade çalışmalarını kaydetmek üzere stüdyoya girdiği albüm 2002 yılında Gramophone Ödülü'nü aldı. 2005 yılında İsveç Kralı, Jablonski'ye ‘Litteris et Artibus’ Madalyası verdi. 1998 yılında Varşova Sonbahar Festivali'nde Orpheus Ödülü'nü aldı.

Jablonski, dinamik cazibesi ile izleyiciyi büyüleyerek beş kıtada konserler veriyor. Solo resitaller, orkestra konserleri... Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, BBC Symphony, Philharmonia, Cleveland, Philadelphia, Orchestre National de France, Stavanger Symphony/Susanna Mälkki, NHK Symphony/Vladimir Ashkenazy, Leipzig Gewandhaus/Riccardo Chailly, London Chamber Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Orquesta Ciudad de Granada ve Orchestra Filarmonica della Scala, Jablonski'nin birlikte konser verdiği büyük orkestra ve şeflerin bazıları.



Peter Jablonski yoğun konser çalışmalarının yanısıra İsveç Karlskrona Oda Müziği Festivali ve Altara Records'un Artistik Direktörlüğünü yapıyor. Jablonski'ni son albümü "Chopin, Szymanowski, Maciejewski: Mazurkas / Peter Jablonski", artistik yönetimini yapmakta olduğu ALTARA RECORDS tarafından yayınlandı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 22 albümü bulunuyor.

Peter Jablonski piyanizminden örnekler için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

Jablonski piyanosundan...

AŞKIN ENSEMBLE
Aşkın Ensemble, günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek, oda müziği projeleri oluşturmak ve müziğe sıradışı bir yorum getirmek amacı ile Cihat Aşkın tarafından 2007 yılında kuruldu.


AŞKIN ENSEMBLE Fotoğraf: © Tolga Gülen

Aşkın Ensemble / Direktör: Cihat Aşkın
1.Keman
Sevil Ulucan
Ömür Gören

2.Keman
Bahar Büyükgönenç
Pınar Tezişçi
Mesut Caşka

Viyola
Ulrich Mertin
Elif Kantarcı

Viyolonsel
Rahşan Apay
Yelda Özgen Öztürk

Kontrbas
Aycan Bilginer

Klasik müzik ile beraber yeni oluşumlara da açık olan Aşkın Ensemble, ilk projesini Cumhuriyet kuşağı bestecilerimizden Faik Canselen onuruna gerçekleştirdi. Aynı yıl, İstanbulin isimli albüm çalışmasında Cihat Aşkın’a eşlik eden topluluk, 2008 Nisan ayında dünyaca ünlü keman sanatçısı Ida Haendel ile aynı sahneyi paylaştı. Yurtiçi performanslarının yanısıra, Maastricht ve Amsterdam Concertgebouw’da Cihat Aşkın’ın solistliği ve yönetiminde verdikleri konserin radyo kaydı yapıldı. Müzik eleştirmenlerinden olumlu tepkiler alan Aşkın Ensemble, en büyük desteğini genç ve yaratıcı müzisyenlerinden almakta ve çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir.

P R O G R A M

PETER JABLONSKI , piyano

BEETHOVEN
Andante Favori Fa majör
LISZT
Ballade No.2, S.171
En reve (Nocturne), S.207
Macar Rapsodisi No.10, S.244


ARA

Solist: PETER JABLONSKI, piyano
AŞKIN ENSEMBLE / Direktör: CİHAT AŞKIN


CHOPIN
arn. GÜLEN
2. Piyano Konçertosu Fa minör

.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

MKM MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
BİLETLER: BILETIX 100-80-60-50TL
biletix.com
BILETIX ÇAĞRI MERKEZİ 0216 556 9800
BILETIX SATIŞ NOKTALARI
ALTIN KONUKLAR
ALTIN KURUMLAR
LALEKART SAHİPLERİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ


SALON GİŞESİ KONSER AKŞAMI 17:00'DE AÇILIR.


Chopin Sezonu


Gelecek Resital

17 MART



Lazic Resitali hakkında
Alain Matalon'un Dejan Lazic resitali hakkında MusicWeb International, Seen & Heard'de yayınlanan yorumu için tıklayınız.


Alain Matalon'un geçen yorumları
JeanEfflam Bavouzet
Paul Galbraith
Iddo Bar Shai

 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti

Önceki Resital
Dejan Lazic
13 Ocak 2010
Sonraki Resital
Alice Sara Ott
17 Mart 2010
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Hertz
 
 
AKŞAM
SKYTURK Cumhuriyet

 
  THE GUIDE
Bilim İlaç
Kone
Time Out
 
 
Papermoon
Andante Wall

 
  Joy FM
Filmon
VSB Çiçekçilik
 
 
Volvo
Faber Castell

 
     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K