© J. Heny-Fair

"Bavouzet's playing is ravishing in its fluency, imagination and, impeccable judgment. ...he has a refined ear for sonority and character.
His spectrum of touch and shading, bolstered by strong but supple fingers, ... particularly seductive...which combines animation with a clear definition of mood, finesse of detail and a natural flow of ideas. ...a pianism of winning distinction."
Daily Telegraph

“charismatic, mercurial, dynamic and poetic”
“music making on a grand scale”
New York Times

“Hats off! A genious Liszt player"
Classics Today

“He plays with such remarkable authority, expressive strength and unadulterated brilliance. Jean-Efflam Bavouzet is one of France’s best kept secrets. In fact Bavouzet’s playing is restricted to a most narrow range: wonderful to superb.”
MusicWeb

"He plays these terribly difficult pieces… with an earthy tone and with a clear mind, brilliantly, elegantly, showing good taste and taking his chance to demonstrate discipline on the keyboard and readiness to take risks, even in musically and technically extreme situations."
Music Review


Jean-Efflam Bavouzet TV tanıtımı.


JEAN-EFFLAM BAVOUZET
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 20:00 MKM

Jean-Efflam, İstanbul Resitalleri'nin ilk konserini vermek için İstanbul'a geldiği 2007 yılının Haziran ayından bugüne, dünyanın belli başlı müzik dergilerinin nerede ise tamamından olağanüstü eleştiriler alıyor, bu dergilerin albüm değerlendirmelerinde kullandıkları yıldızlar, diyapazonlar, madalya, amblem ve işaretler bir bir Bavouzet'nin oluyor. Çok kısa bir süre önce, BBC Music tarafından verilen "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü 2009" ünvanını da, Debussy'nin tüm piyano eserlerini kaydettiği dizinin üçüncü albümü ile alan Bavouzet'nin bu ikinci İstanbul resitali muhteşem olacak.

Son dakika: Jean-Efflam Bavouzet, 2 Ekim'de Debussy vol.4 albümü ile 2009 Gramophone Best Instrumental Album of the Year ödülünü aldı. Bavouzet, ayrıca Pierre-Laurent Aimard (Piyanist), Sarah Connolly (Mezzo-soprano), Diana Damrau (Soprano), Gustavo Dudamel (Şef), Gerald Finley (Bas bariton) René Jacobs (Şef), Mariss Jansons (Şef), The Sixteen (Koro ), Bryn Terfel (Bas bariton) gibi büyük müzisyenler ile birlikte "Gramophone Awards - Artist of the Year 2009" ünvanına aday gösterildi.
International Piano, Jean-Efflam Bavouzet'nin Debussy vol.4 albümünü, standart repertuarın en iyi yorumu dalında ödüllendirdi.

Klasik müzik izleyicisi ve eleştirmenleri tarafından "karizmatik, şiirsel ve hiper dinamik" olarak nitelendirilen Jean-Efflam Bavouzet , New York Times tarafından "klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı" olarak tanımlanıyor.   Chicago Senfoni Orkestrası'nın efsanevi şefi Sir George Solti'nin son keşfi olarak tanınan Jean-Efflam Bavouzet, Solti'nin ölümünden sonra Paris Orkestrası konserlerini Pierre Boulez yönetiminde sürdürerek ününü pekiştirdi.  

Orkestra performanslarını, başlıcaları arasında Boston Symphony, London Philharmonic, Berliner Sinfonie, Hong Kong Philharmonic, Sinfonia Varsovia ve Orchestre National de France'ın da bulunduğu dünyanın en ünlü ve büyük orkestraları ile gerçekleştiriyor. Bavouzet'nin repertuarının temel eserlerini, Bartok, Debussy, Beethoven ve Prokofiev konçertoları oluşturuyor. Bu ünlü bestecilerin yanı sıra Ravel ve çağdaş bestecilerden Boulez, Ligeti, Messiaen, Stockhausen'ın eserleri de repertuarında yer alıyor.



Bugüne kadar 9 albüm kaydeden Jean-Efflam Bavouzet'nin CHANDOS tarafından yayınlanmakta olan ve Debussy'nin tüm piyano eserlerini kaydettiği dizinin dördüncü albümünden örnek bir bölüm dinlemek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

Bavouzet piyanosundan...

P R O G R A M

Saf Debussy Resitali

DEBUSSY
Görünümler 1. Kitap
DEBUSSY
1. ve 2.kitaplardan 6 etüd
      Pour les cinq doigts
      Pour les tierces
      Pour les degrés chromatiques
      Pour les sonoritées opposées
      Pour les arpèges composés
      Pour les octaves


ARA

DEBUSSY
Prelüdler 2. kitap

.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

MKM MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
BİLETLER: BILETIX 100-80-60-50TL
biletix.com
BILETIX ÇAĞRI MERKEZİ 0216 556 9800
BILETIX SATIŞ NOKTALARI
ALTIN KONUKLAR
ALTIN KURUMLAR
LALEKART SAHİPLERİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ


SALON GİŞESİ KONSER AKŞAMI 17:00'DE AÇILIR.


Lazic'in Brahms prömiyeri Atlanta Symphony
Lazic Brahms
Dejan Lazic Brahms keman konçertosu pömiyerini geçen ay başında Atlanta Symphony ile yaptı.
Lazic 13 Ocak'ta İstanbul'da!


Geçen Resitallerin Yorumu
Alain Matalon'un sezon resitalleri hakkında MusicWeb International, Seen & Heard'de yayınlanan yorumları:
Paul Galbraith
Iddo Bar Shai



Önceki Resital
Paul Galbraith
18 Kasım 2009
Sonraki Resital
Dejan Lazic
13 Ocak 2010
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
 
 
AKŞAM
SKYTURK Cumhuriyet

 
  Hertz
Groupama
YKM
Bilim İlaç
 
 
Time Out
Andante THE GUIDE

 
  Uludag Premium
Wall
Filmon
Joy FM
 
 
Papermoon VSB Çiçekçilik

 
     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K