© Christian Steiner

"Breathtaking pianism..."
Ensemble

" ...the always remarkable Mr. Hobson supplied brilliance in full measure."
The New York Times

"...one of the finest pianists of his generation."
American Record Guide

"...never before have I listened to such a deep and artistically perfect performance..."
Musical Moment

"...shows a finesse and virtuosity that rank him as one of the great pianists of our time."
Clavier Magazine

"...His technical resources are imposing and always at the service of the music."
American Record Guide

"Ian Hobson's return to Orchestra Hall Sunday afternoon was a welcome event. The young British-born pianist...has been making a name for himself..."
Chicago Tribune

"His virtuosity and vitality...are expected, but there is also true sentiment and expression, and no glibness; a lightness of touch that would have pleased Haydn, and careful attention to minor yet important details many pianists ignore: appropriate pedaling and suitable ornamentation."
Digital Audio


Ian Hobson , Türkiye TV tanıtımı.

'He knew how to divine the greatest mysteries of art with astonishing ease - he could gather the flowers of the field without disturbing the dew or lightest pollen. And he knew how to fashion them into stars, meteors, as it were comets, lighting up the sky of Europe, through the ideal of art. In the crystal of his own harmony he gathered the tears of the Polish people strewn over the fields, and placed them as the diamond of beauty in the diadem of humanity.ʼ

~Cyprian Kamil Norwid , 25 October 1849 ~
Ateş Orga'nın notlarından.



IAN HOBSON
14 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 20:00 MKM

Ian Hobson, A.B.D. odaklı bir müzisyen. Dünyanın en önemli müzik ortamlarından sık sık geçse de çalışmalarının merkezini Kuzey Amerika oluşturuyor. Ünlü piyano virtüözü, müzisyenliğinin ayrı bir yönü olan orkestra şefliği ile kendi kurduğu Sinfonia da Camera orkestrasıyla opera müziğine, yine kendi kurduğu Zephyr plak şirketi ile klasik müzik yayıncılığına hizmet ediyor.

Piyanist, orkestra şefi ve eğitimci olarak dünyanın dört bir köşesinde sürdürdüğü çalışmalar ile ünlenen Ian Hobson, İngiltere'de doğup, müzik eğitimini Royal Academy of Music ve Cambridge üniversitesinde tamamladı. Leeds Uluslararası piyano yarışmasını kazandığı 1981 yılı Hobson için bir dönüm noktası oldu ve yarışmalar, ödüller, resital ve konserler ile dolu geçecek bir büyük yaşamın ilk pırıltısıyla hayatı değişti.

Alice Tully Hall, New York Mostly Mozart Festival, Bard Music festivallerine katılımları, başlıcaları arasında Carnegie Hall ve Lincoln Center'ın yer aldığı önemli salonlar Ian Hobson'un parlak kariyerine damgalarını vurdu.

Ian Hobson , dünyanın en büyük ve önemli orkestraları Royal Philharmonic, London Philharmonic, Scottish National, Royal Liverpool, Halle, ORD-Vienna, Das Orchester der Beethovenhalle, New Zealand Symphony ve Amerika'nın en büyükleri Chicago, Philadelphia, Pittsburgh, Saint Louis, Baltimore, Indianapolis, ve Houston senfoni orkestraları eşliğinde solist olarak sahneye çıkıyor.

Hobson'un piyanist ve orkestra şefi olarak iki görevi birden üstlendiği orkestralardan bazıları ise: Stuttgart Chamber, English Chamber, Indianapolis Chamber, Northwest Chamber, Fort Worth Chamber, Fresno Philharmonic, San Diego Chamber, Santa Rosa Symphony, Nebraska Chamber, Tallahassee Symphony ve Sinfonia da Camera.

Hobson'un opera çalışmaları ise müzik evreninin bir başka alanı. Sinfonia da Camera ile bu alanda çalışmalar, kayıtlar yapıyor, konserler veriyor.

Çağımızın bu çok önemli müzik adamı Van Cliburn/A.B.D., Artur Rubinstein/Polonya, Chopin/Florida A.B.D. ve . International Pianoforte Competition/Köln gibi büyük piyano yarışmalarında da sürekli jüri üyeliği yapıyor.

Kayıtlarını kendi kurduğu ZEPHYR plak şirketi için yapan Hobson diğer büyük müzik yayıncıları ARBESQUE, ALABNY TROY, HYPERION, BMG/CATALYST ve EMI için de stüdyoya giriyor. Hobson'un bugüne kadar yayınlanmış 60 albümü bulunuyor. Dünyaca ünlü Türk Müzik Otoritesi Ateş Orga'nın danışmanlığında bu yıl tamamlanan ve 16CD'den oluşan Chopin'in tüm eserlerinin sesledirildiği son büyük albüm dizisi, Hobson'un en kapsamlı çalışması. Ian Hobson'un ilk İstanbul Resitali repertuarı bu dizi çerçevesinde PARNASSUS başlığı taşıyor.

Ateş Orga'nın PARNASSUS notları



Ian Hobson piyanosundan bir alıntı için lütfen
aşağıdaki linki tıklayınız.

Ian Hobson piyanizminden...

P R O G R A M

Saf Chopin Resitali

'P A R N A S S U S'

CHOPIN

Barkarol, Fa diyez majör, Op 60
CHOPIN
Üç Mazurka, Op 56
No 1 Si majör
No 2 Do majör
No 3 Do minör
CHOPIN
Moderato, Mi majör, B 151, KK IVb/12, CT 107
CHOPIN
İki Noktürn, Op 62
No 1 Si majör
No 2 Mi majör

ARA

CHOPIN
Berceuse, Re bemol majör, Op 57
CHOPIN
Üç Mazurka, Op 59
No 1 La minör
No 2 La bemol majör
No 3 Fa diyez minör
CHOPIN
Sonat No 3, Si minör, Op 58

.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

MKM MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
BİLETLER: BILETIX 100-80-60-50TL
biletix.com
BILETIX ÇAĞRI MERKEZİ 0216 556 9800
BILETIX SATIŞ NOKTALARI
ALTIN KONUKLAR
ALTIN KURUMLAR
LALEKART SAHİPLERİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ


SALON GİŞESİ KONSER AKŞAMI 17:00'DE AÇILIR.


Chopin Sezonu



Gelecek Resital

12 MAYIS


Alice Sara Ott Resitali hakkında

Alain Matalon'un 17 Mart Alice Sara Ott resitali hakkında MusicWeb International, Seen & Heard'de yayınlanan yorumu için tıklayınız.


Alain Matalon'un önceki yorumları
Jablonski - Aşkın
D. Lazic
J. E. Bavouzet

P. Galbraith
I. Bar Shai


İpad'de
Hobson Resitali


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti
Önceki Resital
Alice Sara Ott
17 Mart 2010
Sonraki Resital
Cristina Ortiz
12 Mayıs 2010
     
   
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Hertz
 
 
Cumhuriyet
AKŞAM SKYTURK

 
  Pfizer
Papermoon
Kone
Bilim İlaç
 
 
THE GUIDE
Filmon Time Out

 
  Wall
Andante
Joy FM
 
 
VSB Çiçekçilik

 
     
   

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
M&K