Dünyanın dört bir yanından büyük ustalar geliyor...

İstanbul Resitalleri 2009-2010 sezonu yine birbirinden ünlü ve başarılı müzisyenleri, virtöüz enstrümantalistleri ile İstanbulluları klasik müziğin eşsiz evreninde büyük bir serüvene davet ediyor.

Yeni sezonda İstanbul Resitalleri’nde bundan önceki sezonlarda olduğu gibi yine 9 büyük sanatçı sahneye çıkacak. 14 Ekim’de başlayan resitaller Haziran 2010'da sona erecek.

Ünlü piyanist Iddo Bar-Shai resitali ile açılacak olan sezon, Kasım ayında gitarın dönüm noktası olarak kabul edilen Paul Galbraith gitar resitali ile devam edecek ve 2009 yılı, Fransa'nın en gözde piyanistlerinden Jean-Efflam Bavouzet resitali ile kapanacak. 2010'a girdiğimiz ilk günlerde, 13 Ocak’ta yeni yılı Hırvat piyanist Dejan Lazic'in firtına gibi bir dinletisi ile karşılayacağız. Şubat konuğumuz ise İstanbulluların yakından tanıdığı İsveçli piyanist Peter Jablonski. Jablonski'ye Chopin'in 2. piyano konçertosunda Cihat Aşkın tarfından kurulan Aşkın Ensemble eşlik ediyor.Yıldızlar geçidi Mart ayında 'Matmazel Liszt' Alice Sara Ott ile devam edecek. Nisan ayının bahar rüzgarları ise iyice uzaklardan, Amerika Birleşik Devletleri'nden Ian Hobson'u getirecek İstanbul'lu müziseverlerin karşısına . Hobson'u Mayıs ayında bu kez Güney Amerika'dan Brezilya'lı piyano divası Cristina Ortiz takip edecek. Atlantik ötesine yoğunlaşan bu trafik Haziran'da New York'a yönelerek Simone Dinnerstein'la buluşturacak İstanbul Resitalleri izleyicilerini.
Abone Ol

Chopin Sezonu 2009-2010 >