İSTANBUL RESİTALLERİ 2012-2013 SEZON SUNUMU

Wagner, O'Conor ve Bavouzet

Enerji ve ateş dolu Vanessa Wagner: Nisan ayında bahar ateşini Fransız piyanist Vanessa Wagner yakıyor.
Müzik araştırmalarına duyduğu özel ilgi Wagner'in piyanizmini, erken dönem müziğinden başlayarak günümüz müziğine uzanan oldukça geniş bir repertuarda harmanlayarak zenginleştiriyor. Derin bir piyanist olan Vanessa Wagner, 1999'da Grammy Ödülleri'nin Fransız dengi olan “Victoire de la Musique“ sahibi oldu.

Bilgi

İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanı John O'Conor: Dünyanın en önde gelen Beethoven yorumcularından sayısız ünvan madalya ve ödülün sahibi O'Conor, "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlanıyor. 1986 yılında ünlü Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen Beethoven Sonatları kayıtları Amerika'da büyük yankı uyandırdı. John O'Conor'ın Telarc etiketiyle birbiri ardına yayınlanan başarılı Beethoven kayıtları onu dünya çapında ünlü bir Beethoven yorumcusu yaptı. Fransa, Avusturya, Japonya, İtalya ve Polonya Hükümetlerinin nişanlarını taşıyan O'Conor, 16 yıllık 'İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanlığı'nın ardından bugün dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarında baş jüri üyesi olarak yer alıyor. O'Conor, dünya çapındaki resital ve konserlerinin yanı sıra NewYork Juilliard Müzik Okulu, Harvard ve Yale üniversitesiteleri, Sidney ve Paris Konservatuarları ve İngiltere Kraliyet Müzik Akademisi gibi uluslararası arenada referans olarak gösterilen müzik kurumlarında master class ve konferanslar veriyor. 2010 yılında yayınlanan "Irish Classics" albümüyle birlikte 29 albümü bulunuyor.
Bilgi

Son beş yılın en fazla ödül alan sanatçısı Jean-Efflam Bavouzet: Paris Konservatuarı'nın ardından Uluslararası Beethoven Yarışması (Köln,1986) birinciliği, New York Young Concert Artists Auditions birinciliği ve Van Cliburn ödülü kazanan 1962 doğumlu sanatçı, Chicago Senfoni Orkestrası'nın efsanevi şefi Sir George Solti'den Paris Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşmak için 1995'te davet aldığında piyanizmi büyük dikkat çekti. Uzun süre, geniş kitlelerce "Maestro'nun En Son Keşfi" olarak tanınan sanatçı Solti'nin 1997'de ölümünden sonra Paris Orkestrası konserlerini Pierre Boulez yönetiminde sürdürerek ününü pekiştirdi. Chandos Records'un exclusive sanatçı olan Jean-Efflam Bavouzet'nin büyük Fransız besteci Debussy'nin eserlerini kaydettiği albüm maratonu ile başlayan uluslararası arenadaki önlenemez yükselişi birbiri ardına kazandığı ödül ve ünvanlarla devam ediyor. Classics Today Bavouzet'yi şapka çıkarılacak bir piyanist olarak gösterirken, New York Times da "klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı" olarak tanımlıyor.
Bilgi

Sezon Programı | Takvim