İSTANBUL RESİTALLERİ 2012-2013 SEZON SUNUMU

Yang, Volodin, Hewitt

Yeni yılı Xuefei Yang karşılıyor:
Dünyanın sayılı birkaç klasik gitaristinden biri olan Yang, Royal Academy of Music üyesi ve Çin'in ilk uluslararası kadın gitaristi. 14 yaşında Madrid'de 20.yy İspanyol bestecisi Rodrigo'ya, 17 yaşında Pekin'de günümüzün efsanevi gitaristlerinde John Williams'a çalan Yang bugün Londra'da yaşıyor. Dünyanın dört bir yanında konserler veren Yang, 800.000'den fazla izleyicinin katıldığı "Pop Meets Classics"te 54 konçerto seslendirdi. 2012'de yayınlanan "Bach Konçertoları" albümü Amazon - String Concertos listelerinde bir numaraya yükseldi. EMI Music exclusive sanatçısı Yang, özel bir Greg Smallman gitar kullanıyor.
Bilgi


Günümüzün en iyi Rus piyanistlerinden Volodin Şubat'ta İstanbul'da: Rus piyano ekolünün en önemli merkezlerinden Moskova Konservatuarı'nın bugün dünya salonlarına ve uluslararası arenanın dev orkestralarına armağanı kabul edilen Volodin muhteşem resital ve konserleri ile son yıllarda ortalığı kasıp kavuran müthiş bir piyanist. Paloma O'Shea Uluslararası Piyano Yarışması (İspanya,1998), Avusturalya Uluslararası Piyano Yarışması (Sidney,2000) ve Ennio Porrino Uluslararası Piyano Yarışması (İtalya,2001) gibi bir çok ödülün sahibi olan Volodin, International Géza Anda Competition (Zürih,2003) zaferi sonrası uluslararası arenadaki yerini sağlamlaştırdı. Challenge Classics ile özel bir anlaşma imzalayan sanatçı aynı zamanda Steinway and Sons'ın da exclusive sanatçısı.
Bilgi

Efsanevi Angela Hewitt: Kanada'lı efsanevi piyanist Hewitt, uzun yıllardır klasik müziğin en üst noktalarında kabul edilen olağanüstü bir sanatçı. İngiliz Kraliyet Nişanı (OBE) ve Kanada Devlet Nişanı (OC) taşıyan dünyaca ünlü piyanist, sayısız birincilik, ödül ve ünvanın sahibi. The Guardian Hewitt için "Çağımızın en önde gelen Bach piyanisti" diyor. Bach'ın başlıca piyano eserlerini kaydettiği 11 yıllık çalışması için The Sunday Times "Çağımızın gurur duyulacak kayıtlarından biri" diye yazdı. 2006 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın Sanatçısı", 2010 MIDEM Classical Award'da "Yılın Enstrümantalisti" seçilen sanatçının 30'dan fazla albümü bulunuyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)