İSTANBUL RESİTALLERİ 2012-2013 SEZON SUNUMU

Restani, Gaillard, Williams

Sezonu, İtalyan piyano ekolünün en önemli temsilcilerinden Paolo Restani açıyor:
İtalyan piyano geleneğinin en büyük isimlerinden Paolo Restani için "bir kez dinlediniz mi bir daha asla unutamazsınız" deniliyor. İlk İstanbul Resitalleri konseri dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçı, Riccardo Muti ekibi olarak bilinen seçkin müzisyenler çevresinin önemli bir üyesi.
Bilgi

Ophelie Gaillard 300 yıllık çellosu ile üçüncü kez İstanbul'a geliyor: Barok dönem müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Fransız çelist Ophelie Gaillard'ın Bach yorumları ve albümleri geçtiğimiz on yılda öyle büyük bir beğeni topladı ki sanatçı Bach albümlerini bu kez on yıl aradan sonra tekrar kaydettmek üzere yeniden teklif aldı. Fransa'da "Yılın Sanatçısı" seçilen Gailard, birincilik ve önemli dereceler kazandığı yarışmaların bugün jüri üyesi koltuğunda oturuyor.
Bilgi

Galler piyanisti Llŷr Williams: 2012'nin son resitalini Galler piyanisti Llŷr Williams verecek: Llŷr Williams, Oxford Üniversitesi Queen’s College ve Royal Academy of Music'ten en yüksek derecelerle mezun olduktan sonra Borletti-Buitoni Trust Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül sadece bir performansa değil aynı zamanda yaşamı boyunca büyük bir müzisyen olacağına da inanılan sanatçılara verilen ödül olması nedeniyle özel bir önem taşıyor. Galler BAFTA'sında "En İyi Müzik Programı" ödülü kazanan film L. Williams'ı konu alıyordu. The Times, Williams için "Zamanımızın gerçekten en büyük müzisyenlerinden biri" diyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)