İSTANBUL RESİTALLERİ 2011-2012 SEZON SUNUMU

Le Sage, Stefanovich, Levit, Vondracek

Sezonu, Fransız piyano ekolünün en önemli temsilcilerinden Eric le Sage açıyor:
Le Sage, dünyanın büyük salonlarında ve önemli orkestralarıyla verdiği resital ve konserlerinde piyanodaki estetiği ve şiirselliği Fransızlara has uslup ve geleneğin en üst noktasında temsil ediyor. Sanatçının Schumann yorumları, klasik müzik eleştirmenlerince Schumann kayıtları tarihinde bir referans olarak gösteriliyor.
Bilgi

Stefanovich ikinci kez İstanbul'da: 20. yüzyıl repertuarının en önemli yorumcularından Tamara Stefanocich büyük bir yaratıcılık ve özel bir yetenek isteyen zor ve ilginç resital programları ile ünlü. Piyanonun büyük ustalarından Pierre Laurent Aimard'ın dört el partneri olmak, Chicago Senfoni ve P. Boulez için vazgeçilmez olmak Stefanovich'in ne kadar iddialı bir piyanist olduğuna dair sadece küçük birer ipuçları.
Bilgi

Ödüle doymayan piyanist Igor Levit: Alman basını Rus virtüöz Levit için "Bu yüzyılın en iyi piyanisti olmaya aday değil ise ta kendisidir" diyor. Müziğinin dinleyicileri hipnotize ettiğini söyleyenler de var onun başka bir gezegenden geldiğini düşünenler de. Şurası bir gerçek ki klasik müzik seven veya sevmeyen herkesin mutlaka dinlemesi gereken çok özel bir isim.
Bilgi

Yeni yılı Lukas Vondracek karşılıyor: 2009 Van Cliburn Jüri Özel Ödülü sahibi Lukas Vondracek, 2010 Hilton Uluslararası Yarışmasından da Birincilik Ödülü ile döndü. Ashkenazy gibi büyük şefler, BBC Philarmonic gibi büyük orkestralarla çalıyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)