İSTANBUL RESİTALLERİ 2011-2012 SEZON SUNUMU

Avdeeva, Lim, Mona Ott

2010 Chopin yarışması birincisi Avdeeva:
Yulianna Avdeeva'nın ismi, tüm dünyada Chopin'in 200. doğum yıldönümü olarak kutlanan 2010 yılında Varşova'daki Uluslararası Chopin Yarışmasında birinci oluşuyla geniş kitlelere ulaştı. Büyük ses getiren bu başarısı onun bir anda uluslararası klasik müzik arenasına en zirveden 1. lig oyuncusu olarak girişine olanak verdi. Büyük jüri karşısında sergilediği muhteşem performansının hemen ardından NewYork Filarmoni tarafından davet edildi ve Chopin albümü yayınlandı.
Bilgi

Lim, piyanoda fiziki sınırları zorlayan büyülü bir fenomen: HJ LIM, dinleyenleri büyüleyen, sadece piyanonun değil insanoğlunun fiziki sınırlarını da zorlayan sıradışı performansları ile ünlü. Kore'nin bugüne kadar en iyi saklanmış sırrı olarak uluslararası klasik müzik dünyasında yerini alan sanatçının yorumu adeta çok iyi saklanan büyük bir sırrın keşfi gibi dinleyenlere haz veriyor. Piyanistin parmaklarının tuşlarda nasıl kaybolduğunu görmek isterseniz Korsakov'un Bumblebee adlı eserinin Lim tarafından çalınmış dünyadaki en hızlı yorumu mutlaka görülmeye değer. Bu ilginç videoyu aşağıdaki Bilgi linkini tıklayarak izleyebilirsiniz. Bach'ın tüm sonatlarını durmaksızın çaldığı 8 günlük Paris maratonu da Lim'in sıradışı performansının bir başka örneği.
Bilgi

Ayışığı aurası ile festivaller piyanisti Mona Asuka Ott: İlk festivaline 4 yaşında davet edilen Japon asıllı Alman piyanist Mona Ott, ay ışığı aurası ve piyanodaki zerafeti ile bugün klasik müzik festivallerinin baş davetlisi bir festivaller piyanisti olarak klasik müzikseverler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle takip ediliyor. Avrupa'dan Japonya'ya uzanan resital ve konserlerini kazandığı birincilik ve ödüllerle taçlandırıyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)