Hayroudinoff, Gaillard, Le Guay, Stern

Sezonu günümüz piyanizminin Rachmaninov'u Rustem Hayroudinoff açıyor:
Chicago Resitali aynı anda üçyüzden fazla radyoda canlı yayınlanınca bu alandaki en büyük rekorun sahibi olarak klasik müzik tarihine adını yazdırdı. Rustem Hayroudinoff, Rachmaninov albümü ile BBC Music Ödülleri "Yılın albümü" kategorisinde Mitsuko Uschida ve Steven Isserlis ile finale kaldı. BBC Radio 3 bu albümü "Bulunabilecek en başarılı Rachmaninov kaydı" olarak tanıttı.
Bilgi

Ophélie Gaillard 300 yıllık çellosuyla 2. kez İstanbul'da: Başlıcaları arasında Bach Uluslararası Çello Yarışması'nın da bulunduğu sayısız yarışma ve festivalde kazanmış olduğu birincilikler, Gaillard'a dünyanın en büyük konser salonları ve orkestralarıyla yıllar içinde gittikçe büyüyerek pekişen başarı serüveninin kapılarını açtı... Ophélie Gaillard, Fransa'nın en büyük bankalarından CIC tarafından yaşamı boyunca kendisine emanet edilmiş bulunan 1 milyon $ değerinde Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor.
Bilgi

Fransız piyano ekolünün en önemli isimlerinden Claire-Marie Le Guay ilk İstanbul Resitali'ni veriyor: "Ünlü Fransız piyanist Claire-Marie le Guay son derece başarılı albüm çalışmalarının yanısıra büyk ve önemli orkestralar ile verdiği konserler ve fırtına gibi resitalleri ile ünlü. İstanbul Resitalleri bir muhteşem hanımefendiyi daha sunacak İstanbul izleyicisine.
Bilgi

Piyanonun üç büyük ustası Edna Stern'in parmaklarında: "O'nun Piyanosu, Argerich, Fleisher ve Zimerman'ın sentezi!” diyor Diapason dergisi Edna Stern için. Daha ilk albümüyle 2005 yılında ödüller almaya başlayan sanatçının 2. ve 3. albümleri de geniş yankılar uyandırdı; Bach'ın Prelüd ve Füglerinden oluşan son albümüne ise 2009 Mart ayında Diapason d’Or verildi. Royal College of London öğretim üyesi Edna Stern Paris'te yaşıyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)