Chen, Restani, Yang, Favre-Kahn, Gheorghiu

Sa Chen, piyano tarihinin üç önemli yarışmasından ödülle dönen ilk piyanist.
L’OFFICIEL dergisi Sa Chen'i "2009'un en önemli 10 Çin'li kadın sanatçısından biri" olarak seçti. İlk ödülünü 1994 yılında Çin Uluslararası Piyano Yarışmasında kazanan sanatçı aynı zamanda Piyano tarihinin en önemli üç yarışmasından Leeds Uluslararası Piyano Yarışması (1996) Uluslararası Frederick Chopin Piyano Yarışması (1996) ve Van Cliburn Piyano Yarışması'ndan (2005) ödülle döndü.
Bilgi

Riccardo Muti ekibi olarak bilinen küçük ve seçkin müzisyenler çevresinin üyesi Paolo Restani İstanbul Resitali'nin tamamını Liszt'e ayırdı. Romantik Repertuarın İtalyan ustası 1967 doğumlu virtüöz Paolo Restani, 25 yıllık kariyeri boyunca dünya çapında önemli merkezlerde konserler verdi. Özellikle romantik repertuardaki mükemmel performansları ve üstün yeteneği onun piyano alanında dünya çapındaki önemli birkaç isimden biri yaptı.
Bilgi

7 yaşında gitar çalmaya başlayan Çin'in uluslararası ilk kadın gitaristi Xuefei Yang: 2005 yılnda EMI ile kontrat imzalayan Xuefei Yang aynı yıl olağanüstü başarıları nedeniyle Royal Academy of Music üyeliğine kabul edildi. Yang, Londra'da yaşıyor ve dünyanın en prestijli salonlarında ,Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Royal Festival Hall, Musikhalle, Concertgebouw, Hong Kong City Hall, Lincoln Centre'da resitaller veriyor.
Bilgi


Klasik müziğin seçkin prensesi Laure Favre-Kahn yine geliyor.: 2008 yılında ilk İstanbul resitalini veren Laure Favre-Kahn klasik müziğin seçkin prensesi olarak adlandırılıyor. Bu ender müzisyeni 2011 yılında ikinci kez dinleyeceğiz.
Bilgi

"Dahi Çocuk" Teo, bu kez Beethoven yüzüğüyle İstanbul'a dönüyor. 'Bürger for Beethoven Society' tarafından Beethoven'ı en iyi yorumlayan solist veya orkestra şeflerine verilen ve daha önce Gustavo Dudamel'in de aldığı 'Beethoven Ring', 2010 yılında Deutsche Grammophon sanatçısı Teo Gheorghiu'ya verildi.
Bilgi


Özel Resital Sanatçısı >

Sezon programı | Liszt Sezonu | Liszt Programı | Takvim