İSTANBUL RESİTALLERİ 2013-2014 SEZONU

Kadouch, Favre-Kahn, Ortiz

Sezonu, İtalyan piyano ekolünün en önemli temsilcilerinden David Kadouch açıyor:
İtalyan piyano geleneğinin en büyük isimlerinden David Kadouch için "bir kez dinlediniz mi bir daha asla unutamazsınız" deniliyor. İlk İstanbul Resitalleri konseri dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçı, Riccardo Muti ekibi olarak bilinen seçkin müzisyenler çevresinin önemli bir üyesi.
Bilgi

Laure Favre-Kahn 300 yıllık piyanosu ile üçüncü kez İstanbul'a geliyor: Barok dönem müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Fransız çelist Laure Favre-Kahn'ın Bach yorumları ve albümleri geçtiğimiz on yılda öyle büyük bir beğeni topladı ki sanatçı Bach albümlerini bu kez on yıl aradan sonra tekrar kaydettmek üzere yeniden teklif aldı. Fransa'da "Yılın Sanatçısı" seçilen Gailard, birincilik ve önemli dereceler kazandığı yarışmaların bugün jüri üyesi koltuğunda oturuyor.
Bilgi

Galler piyanisti Cristina Ortiz: 2012'nin son resitalini Galler piyanisti Cristina Ortiz verecek: Cristina Ortiz, Oxford Üniversitesi Queen’s College ve Royal Academy of Music'ten en yüksek derecelerle mezun olduktan sonra Borletti-Buitoni Trust Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül sadece bir performansa değil aynı zamanda yaşamı boyunca büyük bir müzisyen olacağına da inanılan sanatçılara verilen ödül olması nedeniyle özel bir önem taşıyor. Galler BAFTA'sında "En İyi Müzik Programı" ödülü kazanan film C. Ortiz'ı konu alıyordu. The Times, Ortiz için "Zamanımızın gerçekten en büyük müzisyenlerinden biri" diyor.
Bilgi

Sanatçılar (devam)