İstanbul Resitalleri  
 

Enrico Pace, who replaced the indisposed Martha Argerich, took over both programmed works by Liszt and profiled himself as a full-blooded musician with a phenomenal technique and a fascinating power of expression. The 28-year-old Italian plays with a calm and security, coming from the complete mastery of the instrument and the score.
Der Bund
(Warsaw Philharmonic / Kazimierz Kord)
(Liszt piano concerto no. 2)

" Pace convinced completely with his sparkling playing, in which servitude came first "
Nieuw Sinfonietta

"Liszt's titanic and poetic piano world, which already looks forward to modern, impressionistic disciplines, was tastefully and technically secure recreated by Enrico Pace with a keen sense for sound and light finger acrobatics."
Der Tagesspiegel


"Italian pianist Enrico Pace is a temperamental virtuoso: his fingers fly across the keyboard and transform the twisting and flowing piano part into a clear Norwegian waterfall."
Leipziger Volkszeitung

With rippling, dazzling virtuosity he held the audience in the palm of his hand and was summoned back four times to receive the rapturous applause
Herald Sun


 


ENRICO PACE

13 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA 20:00 MKM

19 Nisan 2009'da Amsterdam Concertgebauw Büyük Salonda verdiği solo resitalin programını 13 Mayıs 2009'da aynen İstanbul Resitallerin'nde tekrarlayacak olan Enrico Pace yıllar önce Martaha Argerich'in yerine klavyenin başına oturduğunda izleyicilerin gözleri yuvalarından fırlamıştı.

1989 yılında kazandığı Franz Liszt piyano yarışması, Enrico Pace'nin müzik hayatının dönüm noktası oldu ve bu birinciliği takip eden yıllar onu dünyanın önemli merkezlerindeki resital ve konserlerine taşıdı.

Enrico Pace İtalya'da Rimini'de doğdu. Müzik öğrenimini Rossini Konservatuarında Franco Scala'nın öğrencisi olarak yaptı. Accademia Pianistica Incontri col Maestro'da öğrenimini sürdürdü. Piyanonun yanısıra kompozisyon ve orkestra şefliği eğitimi aldı.

Amsterdam Concertgebouw; Sala Verdi, Teatro alla Scala gibi salonlar, Roma, Floransa, Berlin, Münih ve Salzburg gibi önemli klasik müzik kentleri Enrico Pace'nin konser ve resitallerinin özellikle takrarlanıp takip edildiği kentler oldu.

Oda müziği çalışmalarına da ayrı bir önem veren Enrico Pace Keller Quartet, RTE Vanbrugh Quartet, Quartetto Prometeo ile çaldı. Marie Luise Neunecker ile Delft, Kuhmo (Finlandiya), Stresa (İtalya), West Cork (Iİrlanda) Lucerne (İsviçre) oda müziği festivallerine katıldı.

Ünlü kemancı Frank Peter Zimmermann ile Avrupa, Uzak Doğu ve Güney Amerika'da resitaller veriyor. Sony Classical ikilinin Busoni 2 numaralı keman sonatı ve Bach'ın keman ve piyano için sonatlarının yer aldığı bir albümlerini yayınladı. 2006 yılından bu yana ayrıca bir başka ünlü kemancı Leonidas Kavakos ile resital turneleri yapıyor. Yine Sony Classical, Enrico Pace'nin Mendelssohn sonatlarını içeren bir albümünü yayınlama hazırlığında.

La Roque-d'Anthéron, Rheingau, Tours ve Husum festivalleri, Munich Philharmonic, Bamberger Symphoniker, BBC Philharmonic, Orchestra di Santa Cecilia Roma, Rotterdam Philharmonic, Dutch Radio Philharmonic, Sydney Symphony Orchestra, Melbourne Symphony Orchestra, Berliner Sinfonie-Orchester, MDR-Sinfonieorchester, Warsaw Philharmonic Orchestra, RTE National Symphony Orchestra, Guiseppe Verdi Orchestra Milan ve Filarmonica Toscanini Parma gibi çağımızın en değerli orkestraları, Enrico Pace'nin solist olarak sahneye çıktığı orkestralar arasında en önemlileri.

Enrico Pace, Roberto Benzi, Andrey Boreyko, Mark Elder, Janos Fürst, Eliahu Inbal, Lawrence Foster, Kazimirz Kord, Jiri Kout, Gianandrea Noseda, Vassily Sinaisky, Stanislav Skrowaczewski, Bruno Weil ve Antoni Wit gibi önemli şeflerin batonu alıtnda çalıyor.

Resital, sanatçı tarafından
Leyla Gencer anısına ithaf edilmiştir

P R O G R A M

SCHUMANN
Novelletten op 21
I Markiert und kräftig -Trio
II Äusserst rasch und mit Bravour - Intermezzo
III Leicht und mit Humor - Intermezzo
IV Ballmässig.Sehr munter
V Rauschend und festlich
VI Sehr lebhaft, mit vielem Humor
VII Äusserst rasch
VIII Sehr lebhaft -Trio I - Trio II - Fortsetzung und Schluss

ARA

MENDELSSOHN
Fantasia in F# min op 28
Con moto agitato- Andante
Allegro con moto
Presto

BRAHMS
Sechs Klavierstücke op 118
I Intermezzo
II Intermezzo
III Ballade
IV Intermezzo
V Romanze
VI Intermezzo

LISZT
Leggenda n 2
St François de Paule « marchant sur les flots »
Andante maestoso

..................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

PROGRAM NOTLARI

Beşiktaş Belediyesi
MKM Mustafa Kemal Merkezi

.
Önceki Resital
Tamara Stefanovich
16 Nisan 2009
Sonraki Resital
Chu Fang Huang
18 Haziran 2009
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
EresinHotels
Hertz
 
  Hurriyet
VATAN
Cumhuriyet
AKŞAM
 
  HaberTürk
Bilim İlaç
Kone

SKYTURK

 

 

Madame Figaro
GEFCO Logistics for Manufacturers
 

 

Papermoon
 

 

Dijital Düşler
Görsel Sanatlar
Andante
 
 
Doluca
  VSB Çiçekçilik

 
 
 

İ S T A N B U L Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
 
MK