İstanbul Resitalleri  
 

Sonraki Resital
Önceki Resital
0809 Takvimi
0809 Repertuarı
Altın Konuklar

Altın Kurumlar
İKSD

R E S İ T A L L E R
Stephen Hough
Ophélie Gaillard
Laure Favre-Kahn
John O'Conor
Fredrik Ullen
Xuefei Yang
Tamara Stefanovich
Enrico Pace
Chu-Fang Huang

Ana Sayfa


MKM
Öğrenciler

Posta Listesi


Önceki Sezon
Önceki Repertuar
Sponsorlar 0708


Manifesto

"Klasik Müziği
Sevmek... "


John O'Conor

"Impeccable technique and musicality ... it would be hard to imagine better performances."
Sunday Times

"John O'Conor must be ranked high indeed ... this was exquisite playing - lucid, poised and cool; he gave himself to the expression of this graceful music. This was a memorable concert."
The New York Times

"O'Conor brought real poetry to his recital of late-period Beethoven ... incisive, even visionary projections that drove to the heart of the musical matter. O'Conor led us with a lucid touch and a keen intellect ... this artist has the kind of flawless touch that makes an audience gasp."
Washington Post

"John O'Conor is a pianist of unbounding sensitivity, and these recordings bear witness to his beguilingly eloquent style."
Gramophone

"John O'Conor, who by now should be recognized as the world's premier Beethoven interpreter, gives each sonata its due."
CD Review


JOHN O'CONOR

15 OCAK 2009 PERŞEMBE 20:00 MKM

İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanı John O'Conor Türkiye'de ilk kez Atatürk Kültür Merkezi'nde 2005 yılında sahneye çıktı.Dünyanın en önde gelen Beethoven yorumcularından biri olarak kabul edilen John O'Conor, sahibi olduğu sayısız madalya, nişan, ünvan ve ödülün yanısıra sadece Beethoven yapıtlarından oluşan programları ile de ünlü. Telarc tarafından yayınlanan Beethoven, Mozart ve Field seslendirdiği 20'yi aşkın albümün yanısıra New York Metropolitan müzesinde gerçekleştirdiği ve Beethoven'ın tüm sonatlarını seslendirdiği konser dizileri de kendisini diğer piyanistlerden farklılaştıran özelliklerden bazıları.

Birlikte konser verdiği orkestralar: London Symphony, Royal Philharmonic, Czech Philharmonic, Vienna Symphony, l'Orchestre National de France, NHK Orchestra Japan, Cleveland, San Francisco, Dallas, Montreal ve Detroit Senfoni orkestraları.

Carnegie Hall, Lincoln Center New York; Kennedy Center Washington; Wigmore Hall, South Bank Centre Londra; Musikverein Viyana; Dvorak Hall Prag ve Bunka Kaikan Tokyo, resitallerini gerçekleştirdiği yüksek prestijli salonlardan bazıları.

Müzik hayatının ilk yıllarını Dublin'de geçiren O'Conor daha sonra beş yıllık bir dönem Avusturya'da müzik çalışmalarını sürdürdü. 1973 yılında Uluslararası Betthoven Piyano Yarışması'nda birinci oldu. Efsanevi Wilhelm Kempf ile çalışma fırsatı buldu.

Klasik müziğe katkıları nedeniyle National University of Ireland ve Trinity College Dublin tarafından Fahri Doktor ünvanı verildi. Fransız Hükumeti tarafından "Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres" Alman Hükumeti tarafından "Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst" ünvanları ile ödüllendirildi.

O'Conor, büyük uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yapıyor, günümüzün en önemli piyano hocalarından biri olarak kabul ediliyor. Öğrencileri büyük yarışmalarda önemli dereceler alıyor.

John O'Conor'un son albümü, TELARC tarafından 2007 yıılnda yayınlanan Beethoven'ın 2. ve 5. piyano konçertoları. John O'Conor'a bu albümde London Symhpony eşlik ediyor.

John O'Conor piyanosundan kısa alıntılar için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayınız.


BEETHOVEN, Waldstein: Allegro con brio
BEETHOVEN, Tempest: Largo - Allegro

P R O G R A M

HAYDN
Sonata in B minor Hob XVI No: 32
SCHUBERT
Four Impromptues D 899

ARA


BEETHOVEN
Six Bagatelles Op. 126
BEETHOVEN
Sonata No. 21 in C "Waldstein"

.........................................................................
PIYANO: YAMAHA GRAND CF IIIS

PROGRAM NOTLARI

Beşiktaş Belediyesi
MKM Mustafa Kemal Merkezi

.
Önceki Resital
Laure Favre Kahn
18 Aralık 2008
Sonraki Resital
Fredrik Ullen
18 Şubat 2009
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
RamadaPlazaIstanbul
Hertz
 
  Hurriyet
VATAN
Cumhuriyet
AKŞAM
 
  SKYTURK
Kanal D Plus
Madame Figaro

HaberTürk

 

 

Papermoon
GASTE
Andante
 

 

Dijital Düşler
Doluca
VSB Çiçekçilik
Görsel Sanatlar
 
 
 

İ S T A N B U L Istanbul Recitals    RESİTALLERİ
 
MK