Resital Haberleri Temmuz 2009 / İstanbul Resitalleri
Resital Haberleri

Gelecek sezon hazır...
2009-2010 DİNLETİLERİ EKİM'DE BAŞLIYOR

İstanbul Resitalleri, yeni takvimini açıkladı.
2009-2010 Sanatçıları
İstanbul Resitalleri 2009-2010 döneminde, 2010 resitalleri ağırlıklı olmak üzere piyano repertuarının en büyük kompozitörlerinden Chopin'e odaklanacak. Gelecek sezon boyunca alanının önderi bir çok uluslararası isim Türkiye'ye gelecek.

Sunu | Takvim | Repertuar | Chopin Programı | Tam Program
Biletix | Altın Konuklar | Altın Kurumlar

Sezon, Chu-Fang Huang resitali ile kapandı
Chu Fang Huang Doğum Günü2008-2009 sezonu Chu-Fang Huang'ın muhteşem resitali ile son buldu. Ravel'in La Dance adlı koreografik şiiri ile resitalini bitiren Chu-Fang Huang, israrlı alkışlarla tekrar sahneye davet edildi. Ünlü piyanistin, resitalin ilk bölümünde seslendirdiği Haydn sonatları büyük alkış topladı. Huang, resitalinin ikinci yarısında üç Çinli bestecinin üç farklı eserini seslendirdi. Konserini ayrıntılı açıklamalar ile zenginleştiren Huang'ın bu samimi yaklaşımı izleyiciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Konuklar konser çıkışında her zaman olduğu gibi beyaz çiçeklerle uğurlandılar... İstanbul ziyaretinde doğum gününü de kutlayan Chu Fang Huang, başarılı resitalinin ardından Çin Halk Cumhuriyetinin 60. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Batı Çin'de, Pekin Filarmoni Orkestrası ile Tchaikovsky'nin 1. Piyano Konçertosunu seslendirmek üzere Çin'e uçtu. Chu Fang Huang resitali, aralarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Genel Yönetmeni Gülten Çapan, Melih Kamil ve Eşi, Gertrud ve Tahsin Önalp gibi kentin ileri gelen müzik insanları tarafından izlendi. Bazı Chu Fang Huang hayranları, resitali izlemek üzere Hollanda ve İtalya'dan İstanbul'a geldiler...

Iddo Bar Shaï yeni sezonu
"saf" Chopin resitali ile açıyor...

İstanbul resitalleri 2009-2010 sezonu 14 Ekim'de Iddo Bar Shaï tarafından verilecek bir 'Saf' Chopin resitali ile açılacak.


Paul Galbraith ve 8 telli gitarı...
Kendi tasarımı olan 8 telli Brahms gitarı ile Kasım ayında Türkiye'ye gelecek olan İngiliz gitarcı Paul Galbraith, Haydn ve Ponce'un yanısıra Bach No.5 çello süitinin lavta versiyonunu seslendircek.

Jean-Efflam'dan İstanbul'a
"saf" Debussy resitali.

Jean-Efflam Bavouzet, Desussy'nin tüm piyano eserlerini seslendirdiği albüm dizisinin kazanmakta olduğu ödülleri, İstanbul'da Aralık ayında vereceği bir "saf" Debussy resitali ile kutlayacak

Hough, Gramophone'un
Temmuz sayısına kapak...

Stephen Hough / Gramophone Temmuz 2009
İstanbul Resitalleri'nin geçtiğimiz sezon açılış konserini veren ünlü İngiliz piyanist Stephen Hough, Gramophone dergisinin Temmuz 2009 sayısına konuk editör ve kapak oldu.

2008-2009 SEZON SPONSORLARINA

 
BP

 

İÇTEN TEŞEKKÜR EDERİZ.

  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Hertz
Ritiz Carlton Istanbul
 
 
Hilton Istanbul
YKM Conrad Istanbul

 
  Hürriyet
VATAN
Cumhuriyet
AKŞAM
 
 
HaberTürk
Madame Figaro SKYTURK

 
  Bilim İlaç
Ramada Plaza Istanbul
Kone
 
 
Papermoon
Görsel Sanatlar Matbaacılık Doluca

 
  CITY'S
Eresin Hotels
Dijital Düşler
Traffic Kurye
 
 
Volvo
Graf von Faber-Castell Kanal D Plus

 
  GEFCO Logistics for Manufacturers
GALATA
YATAŞ
TechnoGym
 
 
Keglevich
Andante Otantic Anatolian

 
 
VSB Çiçekçilik
GASTE
 

KLASİK MÜZİĞİN ÖNEMİ,
BU MÜZİĞİ BENİMSEMİŞ TOPLUMLARIN ÇAĞDAŞ UYGARLIKTAKİ PAYLARINDA OKUNABİLİR.

İ S T A N B U L   R E S İ T A L L E R İ



Istanbul Resitalleri
 

M&K