Resital Haberleri Haziran 2009 / İstanbul Resitalleri
Mesajı göremiyorsanız lütfen tıklayın!
Resital Haberleri

Chu-Fang Huang İstanbul'da...
RESİTAL 18 HAZİRAN'DA

Yıldızı Amerika'da yükselen Çinli piyanist Chu Fang Huang 18 Haziran'da İstanbul Resitalleri 2008-2009 sezonunun son resitalinde MKM - Mustafa Kemal Merkezi'nde sahneye çıkacak. Chu Fang Huang ile sona eren 9 konserlik sezon boyunca İstanbullular dünyanın farklı noktalarından ülkemize gelen ünlü enstrümantalistlerin son repertuarlarını dinlediler. Chu Fang Huang dinletisinin ardından İstanbul Resitalleri üç aylık tatil dönemine giriyor.

Chu-Fang Huang resitaline bilet al
2005 Cleveland Uluslararası Piyano Yarışması büyük ödülü'nün sahibi, Çinli piyanist Chu-Fang Huang'ın yıldızı başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere verdiği konserlerle gün geçtikçe artan şekilde parlıyor. Cleveland Büyük Ödülü'nün yanısıra "Paul A. Fish Memorial Prize", "Slomovic Orchestra Soloist Prize", "Embassy Series Prize", "Lied Center of Kansas Prize", "Mortimer Levitt Piano Chair of YCA", ve "Mortimer Levitt Career Development Award for Women Artists" de bu çok başarılı piyanistin ödül ve ünvanları arasında. Huang, Amerika'da Lincoln Center - Alice Tully Hall, Kennedy Center, Carnegie (Zankel) Hall, Carnegie (Weill) Hall ve Hollanda'da Amsterdam Concertgebauw gibi yüksek prestijli salonlarda sahneye çıktı, resitaller verdi, "Honest Brook Music Festival", "Bard (New York) Music Festival" ve "Klavier Festival (Almanya) gibi önemli festivallere katıldı. Solist olarak çaldığı orkestralar arasında Amerika'da Cleveland Orchestra, the Fort Worth Symphony, Kanada'da Victoria Symphony, Avustralya'da Sydney Symphony ve Çin'de Shen-Zhen Philharmonic var.

P R O G R A M
HAYDN  Sonat Mi Major, Hob. XVI/31
HAYDN Sonat Si Minör, Hob.16/32
WANG Liu Yang River
LI Xi Yang Xiao Gu (Günbatımında Flüt ve Davul)
CHU Shin Jiang Fantasy
RAVEL La Valse

Chu-Fang Huang piyanosundan örnekler ve ayrıntılı bilgi..

Enrico Pace, resitalini Leyla Gencer'e ithaf etti.
İstanbul, 13 Mayıs'ta geleneksel deyişle sağlam bir piyanistin son derece tutarlı bir resitaline şahit oldu. Roma'lı Enrico Pace, klasik piyanonun oldukça klasik sayılabilecek bir repertuarı ile İstanbul Resitalleri izleyicisinin karşısına çıktı ve tam not aldı. Resitalin sonunda alkışlarla tekrar sahneye davet edilen Pace, İstanbul resitalini büyük opera sanatçımız müteveffa Leyla Gencer'e ithaf etti. İzleyciler değerli müzisyenin saygılı tavrını büyük takdirle karşıladı.

Lale Berköz, Savaş Demirel, Yasemin Belen ve Fulvio Villa izleyiciler arasındaydı.


'İstanbul Resitalleri gelecek sezon programı
18 Haziran'da açıklanıyor...

İstanbul Resitalleri 2009-2010 sezon programı 18 Haziran'da açıklanıyor. İstanbul Resitalleri bundan önce olduğu üzere gelecek sezon programını devam etmekte olan sezonun son günlerinde açıklayacak. 18 Haziran'da Chu-Fang Huang resitali konuklarının öğreneceği program, resitali takip eden gün web sitesinde açıklanacak. Sitede yer alacak olan yıllık takvimde izlenebilecek sanatçılar hakkında ayrıntılı bilgi, müziklerinden kısa örnekler, bağlı bulundukları plak şirketi ve albüm çalışmaları hakkında özet bilgilere ulaşmak için fotoğraflarını tıklamak yeterli olacak.





'Schumann-Brahms Liasons'
Dejan Lazic'in yeni albümü

Günümüzün en iyi piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Dejan Lazic'in yeni albümü, Schumann-Brahms Liasons, Channel Classics tarafından yayınlandı. İstanbul Resitalleri kapsamında Aralık 2007'de Lütfi Kırdar'da sahneye çıkan Lazic'in piyanizmi İstanbul izleyicisi tarafından çok beğenilmiş, hatta izleyiciler arasında bulunan usta Türk piyanistleri kendisini çağın en iyilerinden biri olarak nitelemişti. Dejan Lazic, ciddi ve yoğun talepler üzerine İstanbul Resitalleri 2009-2010 sezonunda tekrar sahneye çıkacak.


Channel Classics tarafından yayınlanan "Dejan Lazic Schumann-Brahms Liasons" sanatçının bundan önce yayınlanmış bulunan "Scarlatti-Bartok Liasons" adlı albümünun bir devamı niteliğinde.


Jean-Efflam'ın dördüncü
Debussy albümü çıktı.

İSTANBUL RESİTALLERİ SANATÇISI
JEAN-EFFLAM BAVOUZET'NİN DEBUSSY ALBÜMLERİ ÖDÜLE DOYMUYOR.


Jean-Efflam Bavouzet, Debussy'nin tüm piyano yapıtlarını kaydetttiği albümlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Debussy 3 ile kazandığı BBC Music Yılın En Başarılı Estrümantal Albümü ünvanının hemen ardından ünlü Fransız piyanistin yeni albümü Debussy 4 yine Chandos tarafından piyasaya çıkarıldı. Tüm eleştirmenler tarafından ağız birliği edilmişcesine beğenilen Debussy albümleri Jean-Efflam Bavouzet'yi başarıdan başarıya, bir ödülden diğerine uçuruyor. Jean-Efflam Bavouzet İstanbul Resitalleri 2009-2010 sezonunda İstanbulluların karşısına tekrar çıkacak. Sanatçı 2007 yılında İstanbul Resitalleri açılış konseri için Türkiye'ye gelmiş, TİM'de sahneye çıkmıştı.


Evin İlyasoğlu'nun Yeni Kitabı
'Nevit Kodallı'

Gazeteci, yazar, eğitimci Evin İlyasoğlu'nun Nevit Kodallı’nın biyografisini yazdığı son kitabı PAN Yayıncılık tarafından basıldı. 'Nevit Kodallı', müzik tarihçisi ünlü yazarın onsekizinci kitabı.
www.evinilyasoglu.com


SALON GİŞESİ
18 Haziran 2009 Perşembe günü saat 17:00'de açılacaktır.
SEZON TAKVİMİ
SEZON REPERTUARI
Biletler: Biletix 100-80-60-50TL
Beşiktaş Belediyesi MKM Mustafa Kemal Merkezi Adres Kroki
İKSD Lale Kartı Sahipleri
Altın Konuklar
| Altın Kurumlar
İstanbul Resitalleri Her Ay Dünyanın En Gözde Sanatçılarını Yanıbaşınıza Getiriyor.
  Türk Hava Yolları
Beşiktaş Belediyesi
Hertz
RitizCarltonIstanbul
 
  Hurriyet
VATAN
Cumhuriyet
AKŞAM
 
  SKYTURK
Bilim İlaç
Madame Figaro

HaberTürk

 

 

Papermoon
City's
Andante
 

 

Dijital Düşler
Görsel Sanatlar
VSB Çiçekçilik
Doluca
 

KLASİK MÜZİĞİN ÖNEMİ,
BU MÜZİĞİ BENİMSEMİŞ TOPLUMLARIN ÇAĞDAŞ UYGARLIKTAKİ PAYLARINDAN OKUNABİLİR.

İ S T A N B U L   R E S İ T A L L E R İ


Istanbul Recitals
 

M&K