Her resital başka şölen...

Iddo Bar-Shaï albümleri Internet’te bile zor bulunuyor. Bar-Shaï albümlerini bulanlar birbirlerine haber verip bloglara kayıt düşüyorlar. 14 Ekim 2009 Ünlü sanatçının iki albümü de bugüne kadar hit olmuş. Biri Chopin, diğeri Haydn. Her ikisi ile de çeşitli ödüller almış.

Jean-Efflam Bavouzet Debussy albümlerinin son üç yıldır kazanmakta olduğu ünvan ve başarıları bir ‘Saf Debussy’ resitali ile İstanbul’da kutluyor...
16 Aralık 2009 Bavouzet o kadar çok ödül kazandı ki sayı ve isimleri birbirine karıştı. Ancak bu yıl kazandığı “Yılın En İyi Enstrümantal Albümü”nün bir başka yeri var.

Kendi tasarımı 8 telli Barahms gitarı ile Bach ve Haydn seslendiren Galbratih Türkiyeye geliyor...
Büyük gitarcı Bach’ın çello süitlerinin lavta versiyonunu seslendirecek. 18 Kasım 2009 Paul Galbraith’in özel gitarı aynen bir çello gibi dik tutularak çalınıyor. Gitarın altında yer alan metal çubuk özel bir akustik kutuya dayanarak volüm ve tını zenginliği kazanılıyor.

Lazic’in albümleri o kadar büyük başarılar kazanıyor ki bu yıl içinde 6 ay ara ile iki albümü birden yayınlanıyor. 13 Ocak 2010 Dejan Lazic, Aralık 2007’de İstanbu Resitalleri kapsamında Lütfi Kırdar’da sahneye çıktığında, izleyicilerin bir çoğu tarafından çağımızın en büyük piyanistlerinden biri ile karşı karışa olunduğu yolunda fısıldaşmalar oldu. Lazic'in Bartok yorumları unutulmuyor.
Abone Ol

Jablonski, Ott, Hobson, Ortiz, Dinnerstein >