Peter Jablonski’nin bir pop star kadar hayranı var. Bir de en önemlisi İsveç Kralı’ndan ‘Lettris Artibus’ başarı madalyası... 17 Şubat 2010'da gerçekleşecek olan resital-konser, 2 yarısında ünlü kemancı Cihat Aşkın'ın kurucusu olduğu Aşkın Ensemble'ı konuk ediyor. Aşkın Ensemble, Peter Jablonski'ye Chopin'in 2. piyano konçertosunda eşlik edecek. Jablonski, konser çalışmalarının yanısıra Altara Records’un artistik yönetmenliğini de yapıyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 kadar albümü yayınlanmış.

Alice Sara Ott için ‘yanardağ patlaması’ deniliyor, O’na ‘Matmazel Liszt’ diyen de var.
Perahia’nın yerine sahneye çıktığında tutucu İsviçreliler bile coşku ile ayağa fırlamış, konser sonrasında. 17 Mart 2010 Japon asıllı Alman sanatçı henüz yirmili yaşlarında ve Türikiye’ye ilk kez geliyor.

Sezonun en çok albümü olan santçısı Ian Hobson.
Bu büyük piyanist in 2010 yılında 16 Chopin albümü birden yayınlanıyor. İstanbul resitalini ise çok önemsiyor. 12 Nisan 2010 Albümlerin baş danışmanı uluslararası üne sahip çok önemli bir Türk müzikçi, Ateş Orga.

Cristina Ortiz, Chopin yılı nedeniyle 2010 Ocak ayında Varşova’da vereceği ‘Scherlades’ adlı, ünlü bestecinin balad ve scherzo’larından oluşan resitali 12 Mayıs 2010’da İstanbul’da tekrarlayacak.
Ortiz, piyanonun Büyük Hanımefendi’si olarak adlandırılıyor.

Simone Dinnerstein, New York gibi seçiciliğin en tepe noktasında parlayan binlerce yıldızın ışığı arasıdan zirveye sıyrılan çok başarılı bir piyanist.
Üstelik zor bir Bach repertuarı ile...16 Haziran 2010 Simone Dinnerstein, sonik değerlerinin yüksekliği ile ün yapmış ve bu alanın ilk yayıncılarından TELARC plak şirketi ile çalışıyor.
Abone Ol

Sezon Programı > | Repertuarı > | Takvimi >