© C. Doutre

Cedric Pescia
© Uwe Neumann



“Gaillard was at the top“
The Strad Magazine

 “wizard fingering, big lyrical heart, and kaleidoscope of colors”
The Times

"Gaillard plays admirably"
Gramophone

"His most memorable achievement was the wonderful, evocative clarity of his account of Le Courlis cendré from Messiaen´s Catalogue d´Oiseaux"
Irish Times

"...poetic inwardness and pianistic finesse...outstandingly gifted pianist... "
Gramophone
 





SCHUMANN BRAHMS RACHMANINOV STRAUSS
OPHÈLIE GAILLARD &
CÈDRIC PESCIA
çello & piyano

10 EKİM 2017 Salı 20:00
SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'

İstanbul Resitalleri 11. Sezon Açılışı, Barok müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden ünlü Fransız Çelist Ophélie Gaillard'ı 1737 Francesco Goffriller yapımı yaklaşık 300 yıllık çellosu ile ağırlarken sanatçı sahneyi piyanoda İsviçreli ünlü piyanist Cedric Pescia ile paylaşıyor!

Altın Madalya'lı İsviçreli piyanist Cédric Pescia, müziğin farklı alanlarında aynı anda ve bir arada yürüttüğü çalışmaları ile 
tıpkı bir İsviçre saatini andıran zengin bir müzikal yaşama sahip.


+ +

Ophélie Gaillard

Paris Konservatuarı'nda Philippe Muller ile çello, Christophe Coin ile barok çello ve Maurice Bourgue ile oda müziği çalışmalarının her üçünden de en yüksek derece ile mezun olan sanatçı, Sorbonne'da müzikoloji okudu. 10 yıl boyunca Christophe Rousset ile aynı sahneyi paylaştı. Emmanuelle Haïm ve Amarillis Ensemble gibi birçok isimle birlikte sahne aldı. Ophelie Gaillard, 1998 Leipzeg Uluslararası Bach Çello Yarışması'nın da aralarında bulunduğu sayısız ödüle ve 2003 Fransız Klasik Müzik Ödülleri'nde kazandığı "Yılın Enstrümantal Solisti" ünvanına sahip.

Ophélie Gaillard'ın, Amsterdam'da Concertgebouw, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Oji Hall gibi dünyanın belli başlı salonlarının da aralarında bulunduğu Avrupa'dan Japonya ve Amerika'ya uzanan konser ve resitalleri büyük bir beğeniyle takip ediliyor. Birlikte sahne aldığı büyük orkestralar ve oda orkestraları arasında Japon Filarmoni Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Polonya Radyo Orkestrası, Romanya Ulusal Radyo Orkestrası, Budapeşte Franz Liszt Oda Orkestrası ve Moskova Oda Orkestrası gibi orkestralar bulunuyor. Davet aldığı festivallerden birkaçı ise Saint-Denis, Quimper, Messiaen/La Meige, Orangerie de Sceaux, Sablé-sur-Sarthe, Beaune, Evian, Montreux, Bach/Lausanne, October/Normandy, Reims Flâneries Musicales ve Toroella de Montgri.

Ophelie Gaillard'ın kayıtları, France Musique, BBC Radio 3, France 2, Mezzo ve Arte gibi radyo ve televizyon kanallarında yayınlanıyor. Gaillard, 1999 yılında Schumann'ın tüm çello çalışmalarını kaydetti. 2000'de yayınlanan Bach’ın tüm Çello Süitleri kayıtları uluslararası basından olağanüstü ilgi gördü. 2001'de yayınlanan Kontrastlar albümünde Benjamin Britten'ın Çello sonatını seslendirdi. Aynı yıl 2003'te piyanist Vanessa Wagner ile Benjamin Britten’nin tüm Çello Süitlerini ve Piyano Sonatlarını kaydetti. Bu çalışması, Diapason d’Or ve Choc du Monde de la Musique aldı. 2004'te Fransız besteci ve piyanist Gabriel Faure'nin çello sonatlarını kaydetti. 2006'da Vivaldi'nin eserlerini, 2008'de de İtalyan besteci ve çelist Boccherini'yi kaydetti. Vivaldi’nin Çello Sonatları ve Konçertoları ile Boccherini'nin Çello Konçertoları basında büyük beğeni ve birçok ödül aldı. 2009'da Londra'da efsanevi Abbey Road stüdyolarında Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile büyük başarı getiren Dreams albümünü kaydetti. Bach kayıtları o kadar sevildi ki on yıl sonra aynı kayıtları bu kez de 2011 de farklı bir plak şirketi için kaydetti. Bu albümdeki başarısı Strad Magazine tarafından Diapason (Diapason d’Or) ile ödüllendirildi. 2011'de ayrıca piyanist Edna Stern ile basında büyük ilgi gören bir Chopin albümü yaptı. Ayrıca Pierre Bartholomée’nin solo çello için Oraison'u kaydetti. 2012'de Schumann ve Liszt albümü yayınlandı. Albümleri dünya basınında geniş yankı uyandıran sanatçı, Diapason, Le Monde de la Musique, Répertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında çok çok olumlu eleştiriler aldı. Sanatçının Exiles adını taşıyan Mart 2017'de çıkan son albümü ile birlikte bugüne kadar yayınlanmış toplam16 albümü bulunuyor. 

Cédric Pescia

Lozan doğumlu İsviçreli piyanist Cédric Pescia, Lozan Konservatuarı'nda başladığı müzik eğitimine daha sonra Cenevre Konservatuarı'nda devam etti. Konservatuarda "Premier Prix de Virtuosite" ile onurlandırılan sanatçı, eğitimini Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nde Wilhelm Kempff'in öğrencilerinden Alman piyano hocası Klaus Hellwig ile tamamladı.

Pierre-Laurent Aimard, Daniel Barenboim, Henri Barda, Dietrich Fischer-Dieskau, Ivan Klansky ve Christian Zacharias ile müzik çalışmaları devam eden Pescia, 2003- 2006 yılları arasında İtalya'daki dünyaca ünlü Lake Como Uluslararası Piyano Akademisinden davet alarak Dimitri Bashkirov, Leon Fleisher ve Andreas Staier gibi önemli isimlerle birlikte çalışma fırsatı buldu. 2002'de, Amerika'da düzenlenen Gina Bachauer Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Altın Madalya" kazanarak "Birinci" oldu; 2005 ve 2007'de Vevey'de düzenlenen Clara Haskil Competition'a jüri üyesi olarak davet edildi.

Pescia, Almanya, İsviçre, Fransa, Avusturya ağırlıklı olmak üzere Avrupa'dan uzak doğuya, Güney Amerika 'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bir coğrafyada resital ve konserler veriyor. Berlin'de Konzerthaus, Hamburg'da Musikhalle, Salzburg'da Mozarteum, New York'ta Carnegie Hall , Şangay'da Oriental Art Center, Londra'da Wigmore Hall ve Zürih'te Tonhalle gibi klasik müziğin en prestijli uluslararası salonlarında sahneye çıkan sanatçının davet aldığı festivaller arasında ise Prague Spring Festivali, Lucerne Festivali, Menuhin Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali ve Davos Festivali gibi festivaller gösterilebilir. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise Milano Giuseppe Verdi Senfoni Orkestrası, Utah Senfoni, Bonn Filarmoni Orkestrası, Camerata Bern Orkestrası, Suisse Romande Orkestrası, Göttinger Senfoni Orkestrası, Lozan Oda Orkestrası, İtalyan Svizzera Orkestrası ve Berlin Senfoni Orkestrası gibi saygın orkestralar yer alıyor.

 

Keman virtüözü Nurit Stark ile birlikte oda müziği çalışmaları yapan Cédric Pescia aynı zamanda kurucu üyeleri arasında yer aldığı Lozan Oda Müziği konserler dizisi olan "Ensemble enScene"in artistik direktörlüğünü de yürütüyor. Dünyaca prestijli İtalya'daki "Accademia Pianistica Internazionale"de verdiği masterclass'ların yanı sıra 2012'den beri de Cenevre'deki Haute Ecole de Musique'e piyano profesörü olarak yer alıyor. Lozan'da"Bourse de la Fondation Leenaards" ödülü kazanan Cedric Pescia 2007'de "Prix Musique de la Fondation Vaudoise pour la culture" ile onurlandırıldı.

Cédric Pescia'nın basından olağanüstü övgüler alan kayıtları Claves Records ve Aeon plak şirketleri tarafından yayınlanıyor. İlk solo albümü 2004 yılında yayınlanan Pescia'nın albüm kayıtları arasında Bach'ın "Goldberg Varyasyonları", Schumann'ın solo piyano için tüm çalışmaları, Fransız bestecilerden Couperin, Messiaen ve Debussy, Busoni ve Beethoven'ın piyano sonatları bulunuyor. Bugüne kadar yayınlanmış 13 albümü bulunan sanatçı Şubat 2017'de yayınlanan son albümünde ise Schumann seslendirdi.





VIDEO
Bach, Prelude, Cello suite n. 1
BACH // Die Kunst der Fuge, BWV 1080: Contrapunctus 1

P R O G R A M


SCHUMANN
Çello ve Piyano için 3 Fantezi Parçası Op. 73

BRAHMS
Çello ve Piyano için Sonat Op.38

***

RACHMANINOV
Vocalise Op.34 No.14

STRAUSS
Çello ve Piyano için Sonat Op.6



.................................................................
Piyano: Steinway & Sons Concert Grand D
AKBANK tarafından sağlanmaktadır.
Teşekkür ederiz.

.


SAKIP SABANCI MÜZESİ 'the Seed'
BİLETLER: 130TL - 150TL - 180TL - 200TL
Tel: 0216 556 9800 biletix.com

 


"İstanbul Resitalleri, artık İstanbul’un vazgeçilmez konser dizilerinden biri…."
Evin İlyasoğlu



Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin sadece ikinci yarısını izleyebilirler. (Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamakta, geç kalanlar resitali izleme olanağını kaybetmektedirler.) Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce saat 19:30'da salonda bulunmaları, en geç 19:55'te salonda yerlerini almış olmaları önerilir. İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. 12 yaşından küçükler alınmaz.

Önceki Resital
Roland Pöntinen
10 Haziran 2017
Sonraki Resital
Teo Ghorghiu
14 Kasım 2017
  AKBANK SAKIP SABANCI MÜZESİ HERTZ THE SEED  
  Nobel Ilaç Turk Telekom Prime PERA PALAS  
  Fransiz Kultur Joy Jazz GL EVENTS  
  ANDANTE MAS Daily Sabah  
  KIYI JOY FM Flamm Inter by MNG  
  DSIGN EUROMESSAGE  

İ S T A N B U L   Istanbul Recitals    RESİTALLERİ

 

 

M&K

Hosted by