Resital Haberleri / Istanbul Resitalleri
Resital Haberleri

Xuefei YangXuefei Yang Geliyor
RESİTAL 18 MART'TA
Geçen ay İngiltere'nin en prestijli resital salonu Wigmore Hall'da sahneye çıkan ünlü gitarist 18 Mart'ta İstanbul Resitalleri kapsamında bir konser verecek. Wigmore Hall, sanatçı seçimindeki titizliği ile biliniyor.
Bilet al

Xuefei Yang, Çin'in uluslararası arenadaki ilk klasik gitaristi olmanın yanısıra, Royal Academy'ye kabul edilen ilk Çinli gitarcı ve mezuniyetinden çok kısa bir süre sonra Akademi'nin asli üyeliğine seçilmesi ile ünlü. İstanbul Resitalleri kapsamındaki konseri için önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek olan sanatçı, 18 Mart'ta vereceği resitalde büyük gitar kompozitörlerinin eserleri ve Çinli bestecilerin yapıtlarının yanısıra
Stephen Goss'un kendisi için yazdığı Chinese Flower adlı yapıtın Türkiye prömiyerini de gerçekleştirecek. Yang, İstanbul resitalinde Greg Smallman gitar çalacak.

14 Yaşında Rodrigo'nun önünde çaldı

1. Çin Gitar Festivalinde ilk kez 10 yaşında sahneye çıkan Yang, bu konseri ile öyle büyük bir başarıya ulaştı ki İspanya Büyükelçisi tarafından kendisine bir gitar armağan edildi. 14 yaşında Rodrigo'nun da izleyicileri arasında bulunduğu ilk Madrid konserini verdi. 1995 yılında Çini'i ziyaret eden John Williams, Yang'ı dinledikten sonra sahibi olduğu Greg Smallman gitarlarından ikisini Pekin Merkez Konservatuarı'na hediye etmeye karar verdi.
Londra'ya taşınma
Okul yıllarında Çin, Hong Kong, Japonya, Tayvan, Portekiz, İspanya ve Avustralya'da konserler verdi, radyo-televizyon programlarına katıldı. 2000 yılında Londra'ya yerleşen Xuefei, aynı yıl Ivor Mairants Uluslararası Gitar Yarışmasını kazandı. 2002 yılında Royal Academy of Music'ten akademinin en yüksek derecesi ile mezun oldu.

Resital verdiği salonlar

Bugüne kadar dünyanın en prestijli salonlarında (Avrupa'da: Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Royal Festival Hall, Londra; Philharmonie, Berlin; Musikhalle, Hamburg; Concertgebouw, Amsterdam; Concert Hall, Vienna; National Auditorium, Madrid, Asya'da: Taipei National Concert Hall; Hong Kong City Hall; Singapore Esplanade; Korea Art Centre; Concert Hall, Beijing, Amerika'da: Lincoln Centre, New York ve Herbst Theatre, San Francisco) resitaller verdi.
Sahneye çıktığı orkestralar
Solist olarak English Chamber Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Northern Symphonia Orchestra, BBC Concert Orchestra, Hungarian Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra gibi önemli orkestralarla sahneye çıktı.

EMI kontratı ve Royal Academy üyeliği
2005 yılnda EMI ile kontrat imzalayan Yang aynı yıl olağanüstü başarıları nedeniyle Royal Academy of Music üyeliğine kabul edildi.

P R O G R A M
HUIRAN WANG (arnj. Xuefei Yang) Yi Dance (6'30")
STEPHEN GOSS The Chinese Garden (10')
ALBENIZ Espana, seis hojas de album Op.165 (18')
ALBENIZ Seville (4'30")
HAYDN Two minuets (5')
GRANADOS Valses Poeticos (15')
GIULIO REGONDI Nocturne-Reverie Op. 19 (8')
TARREGA Carnival of Venice (8')


Xuefei Yang gitarından örnekler ve video röportaj izlemek için lütfen, aşağıdaki linkleri tıklayınız.
Video, Röportaj-Müzik '40 Degrees North', EMI Classics
WANG, Yi Dance '40 Degrees North', EMI Classics
ALBENIZ, Sevilla '40 Degrees North', EMI Classics

İstanbul Resitalleri'nin İlk Sanatçısı
Jean-Efflam Bavouzet
'Yılın Albümü'ne Aday

Jean Efflam Bavouzet, Debussy, Complete Piano Works Vol: 3
JEAN-EFFLAM BAVOUZET'NİN DEBUSSY, COMPLETE WORKS FOR PIANO 3.ALBÜMÜ "CHOC DU MONDE DE LA MUSIQUE" ÜVANINI DA ALDI.

Geçen yıl yayınlanan Debussy albümü BBC Music tarafından yılın en iyi 3 enstrümantal albümünden biri seçildi. Yılın albümü, üç albüm arasında Internet üzerinde sürdürülen oylama sonucunda belirlenecek. Bavouzet'nin dışındaki diğer iki aday, Murray Perahia ve Steven Osborne.
Siz de oy verin
BBC Music dergisinin oylamasına siz de katılabilir, oy kullanabilirsiniz. Son oy kullanma tarihi 28 Şubat Cts.
BBC MUSIC MAGAZINE AWARDS 2009

Debussy'ler birbiri ardına
Jean-Efflam Bavouzet Debussy'nin tüm piyano eserlerini topladığı Debussy, Complete Works for Piano adlı albüm dizisinin üçüncüsü ile yine ortalığı kasıp kavurdu. Aynı dizinin ilk albümleri, Jean-Efflam Bavozet'ye Diapason d'Or, Gramophone, Opus ve BBC dergilerinin en yüksek derecelendirme notları ve CHOC du Monde de la Musique gibi zor erişilen ünvan ve dereceleri getirmişti.

İlk Resitali'in Sanatçısı
Bavouzet İstanbul Resitalleri'nin ilk sanatçısı olarak Haziran 2007'de TİM Gösteri Merkezi'nde sahneye çıktı. Bilhassa Debussy yorumları büyük beğeni ile karşılandı.
İstanbul'a tekrar geliyor...
Jean-Efflam Bavouzet, İstanbul Resitalleri 2009-2010 sezonunda tekrar İstanbul izleyicisi ile buluşacak.


Geçen yılın BBC adayı da bir başka İstanbul Resitalleri sanatçısıydı
Rustem Hayroudinoff BBC
Geçen yılki oylamada bir başka İstanbul Resitalleri sanatçısı, Rustem Hayroudinoff Racmaninoff albümü ile "Yılın En İyi Enstrümantal CD'si" dalında Mitsuko Uschida ve Steven Isserlis ile birlikte aday gösterilmişti. Rustem Hayroudinoff, aynı CD ile BBC Music dergisinin "Building a Library" dizisinde Rachmaninoff'un Études-Tableaux adlı eserinin en iyi yorumcusu olarak önerildi.
Okumak için.

SALON GİŞESİ 18 Mart 2009 Çarşamba günü saat 17:00'de açılacaktır. SEZON TAKVİMİ
SEZON REPERTUARI
Biletler: Biletix 100-80-60-50TL
Beşiktaş Belediyesi MKM Mustafa Kemal Merkezi Adres Bilgi Kroki
İKSD Lale Kartı Sahipleri
Altın Konuklar
| Altın Kurumlar
İstanbul Resitalleri Dünyanın En Büyük Salonlarını Yanıbaşınıza Getiriyor.
  Türk Hava Yolları
BP
Beşiktaş Belediyesi
Hertz

 

  Hurriyet
VATAN
EresinHotels
Cumhuriyet
 
  AKŞAM
SKYTURK
HaberTürk

Bilim İlaç

 

 

Papermoon
GASTE
Madame Figaro
 

 

Dijital Düşler Andante
Doluca
Görsel Sanatlar
 
 
VSB Çiçekçilik
   

KLASİK MÜZİĞİN TOPLUM HAYATINDAKİ ÖNEMİ,
BU MÜZİĞİ BENİMSEMİŞ TOPLUMLARIN ÇAĞDAŞ UYGARLIKTAKİ BAŞARILARINDA OKUNABİLİR.

İ S T A N B U L   R E S İ T A L L E R İ


Istanbul Recitals
 

M&K